Neviete co s cuketou? Upecte si tento chutny Mandlovo-cuketovy chlebik. Pridavam do zbierky dalsi recept na jednoduchy a lahodny kolacovy chlebik.
Mam velmi rada tieto kolacove chlebiky. Ja ich nazyvam , ze ranajkove. Mandlovo-cuketovy chlebik nie je narocny na pripravu a so salkou dobreho caju si na nom pochutnaju mali aj velki. Chlebiku vlacnost dodava nastruhana cuketa a v kombinacii s mletymi mandlami a stipkou skorice je skutocne lahodnou pochutkou. Konzisenciou pripomina Bananovy chlieb. Nech sa paci, tu je recept:
Ingrediencie:
rozpis na formu 30x11cm
450 g struhanej cukety ( ak mame mladu, tak struhame aj so supkou, starsiu ostruhame supku)
80 g praskoveho cukru
80 g masla (roztopit)
190 g polohrubej muky
70 g mletych mandli
2 vajcia (izbovej teploty)
1 KL prasku do peciva
1/2 KL soda bicarbony
stipka soli do cesta a sol na osolenie cukety
1KL vanilkoveho extraktu
1 KL mletej skorice ( ja som dala dve)
Okrem toho:
cca 2 PL mandlovych platkov na posyp ( mozno vynechat)
praskovy cukor na posyp
Postup:
Cuketu umyjeme, osusime a nastruhame na struhadle na jablka. Dame na sito a posolime. Nechame na site postat aspon 20 minut, aby odtekala prebytocna stava.
Formu na chlebik vylozime papierom a pecenie. Roztopime maslo a odlozime bokom vychladnut. Do misky preosejeme muku, pridame prasok do peciva, soda bicarbonu, mletu skoricu, mlete mandle, sol.
Vajcia nalahame ( staci iba rucne metlickou) s cukrom. Pridame roztopene, ochladne maslo vanilkovy extrakt a preslahame. Nakoniec pridame vyzmykanu cuketu. Premiesame. Potupne na dva-trikrat pridame suche suroviny, ktore sme si predtym pripravili do misky. Cesto vylejeme do formy, uhladime a posypeme mandlovymi lupienkami. Pecieme v predhriatej rure pri teplote 180 stupnoch C asi 60- 70 minut. Kontrola spajlou. Po upeceni vyberieme chlebik s papierom z formy a nechame vychladit na mriezke. Mozno posypat praskovym cukrom.
Pozn. Asi po 40 minutach pecenia som prikryla vrch papierom na pecenie, aby mandlove lupienky neboli prilis pripecene.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)