Ked som tieto mini skoricove kolaciky dala ochutnat manzelovi, mojmu hlavnemu ochutnavacovi, tak povedal, ze su vyborne. Milo ma prekvapil lebo to sa velmi casto nestava. Vzdy ma vyhrady k niecomu. Kolaciky presli skuskou, takze sa rada podelim o recept. Skoricove susienky su z velmi jemneho cesta, ktore sa rozplyva na jazyku. Pridana sol do cesta jemne na pozadi vyzdvihuje chut skoricovych kolacikov. Vrchnu kremovu pokryvku tvori spojenie masla, kremoveho syra a dochutene vanilkou. Zaverecnou bodkou na tychto skoricovych susienkach je jemne poprasenie mletou skoricou. Jemne, nepresladene, jednoducho fajne :) . Su lepsie na druhy den, ked postoja a lepsie sa prepoja chute. Snad oslovia aj vas a rozhodnete sa ich vyskusat. Prajem dobru chut!
Ingrediencie:
rozpis asi na 30 kuskov kolacikov
rozpis asi na 30 kuskov kolacikov
cesto:
450 g hl. muky
3 KL prasku do peciva ( zarovnane)
450 g hl. muky
3 KL prasku do peciva ( zarovnane)
2 KL skorice
1/4 KL soli
140 g praskoveho cukru
200 g masla
2 vajcia
1 KL vanilkoveho extraktu ( alebo 1 vanilkovy cukor)
krem:
150 g masla
200 g syroveho kremu Philadelphia a pod. ( ja som pouzila obycajny Goldessa z Lidl)
130 g praskoveho cukru ( mnozstvo cukru si mozete regulovat podla svojej chuti)
1 KL vanilkoveho extraktu
Postup:
Do misky preosejeme muku, prasok do peciva a pridame skoricu, sol. Premiesame a nechame bokom. Zmaknute maslo vyslahame s cukrom. Po jednom zaslahame vajcia. Pridame vanilkovy extrakt ( prip. vanilkovy cukor. Do naslahaneho masla primiesame sypke suroviny a spracujeme cesto. Cesto je riedsej konzistencie. Prikryjeme foliou a odlozime do chladnicky na 1 hodinu.
Zo schladeneho cesta si odoberame po castiach a urobime sulok asi o priemere asi 2,5 cm. Narezeme asi 2,5 cm kusky a stlacime ich s poharom s rovnym dnom na placky . Hrubka placky by mala byt 1/3 hmoty pred stlacenim. Nemerala som to , ale zhruba tych 5-7 mm. Kolaciky ukladame na plech vylozeny papierom na pecenie. Uukladajte ich trosku dalej od seba, pri peceni mierne narastu. Pecieme ich pri teplote 190 stupnov C asi 8-9 minut. Zalezi to od rury, kedze kazda rura pecie inak. Ked zacnu jemne ruzoviet kraje, tak kolaciky su upecene. nechame ich uplne vychladnut.
Pripravime krem.
Maslo vyslahame s cukrom. Ked je maslo naslahane , pridame kremovy syr, vanilkovy extrakt a dobre spolu preslahame.
Krem prelozime do cukrarskeho vrecka so spickou s okruhlym otvorom a do kruhu nastriekame krem na vychladnute kolaciky. Vrch jemne posypeme skoricou. Dobru chut!
Adi,
OdpovedaťOdstrániťkoláčiky vazerajú famózne a milujem škoricu, tak nie je čo riešiť, rada receptík vyskúšam :-)
Pekné dni,
A.
Adka dakujem za navstevu aj komentarik. Urcite vyskusaj, verim, ze ta nesklamu. Ten kremovy vanilkovy syr na vrchu je super.
Odstrániťmnááááám :) odkladám recept určite sa zíde
OdpovedaťOdstrániťMila Zuzka, tak rada ta tu vidim. Myslim, ze ta kolaciky nesklamu. Pozdravujem a dakujem za navstevu aj za komentarik.
OdpovedaťOdstrániťAdka, veľmi krásne koláčiky. Vyskúšam.
OdpovedaťOdstrániťZdenka bude rada, ak mi po vyskusani napisete svoj nazor. Dufam, si pochutite. Pozdravujem
Odstrániť