piatok 18. decembra 2020

Citrónovo-pistáciové venčeky

 





Jednoduche, chutne a myslim, ze aj dobre vyzeraju. Tieto venceky som piekla aj minuly rok, ale robila som ich s cukrovou polevou. Trochu mi bolo luto tych vencekov lebo cesto je vyborne, velmi chutne s citronovou prichutou , ale cukrova poleva bola velmi tvrda . Tak som si povedala, ze tohoto roku dam repete, ale vyskusam bielu cokoladu. Musim povedat, ze som sa dobre rozhodla :) 

 Ingrediencie: 
cesto: 

250 g hladkej muky
125 g masla
125 g praskoveho cukru
stipka soli
1 vajce
kora z dvoch Bio citronov

okrem toho: 
100 g bielej cokolady
1 KL oleja 
80 gr pistacii (na posyp)


Postup:
Vsetky suroviny na cesto spracujem v miske. Bochnik cesta zabalime do folie a odlozime do chladu na 1 hodinu. Rozvalkame cesto na cca 3 mm a vykrajujeme formickou venceky. Ulozime na plech vystlaty papierom na pecenie. Pecieme vo vyhriatej rure pri 180 stupnoch C asi 10-12 minut. Treba si to odsledovat, kazda rura pecie inak. Venceky maju ostat biele. Nechame vychladit.

Cokoladu za staleho miesania  rozpustime nad parou. Pridame olej a dobre premiesame .Pistacie posekame na drobnejsie kusky. Vychladene venceky namacame v bielej cokolade. Posypeme pistaciami. Po stuhnuti mozeme ulozit do dozy a skladujeme na chladnejsom mieste. Postaci chladnejsia komora, balkon, ci terasa.  To je vsetko. Hovorila som, ze su velmi jednoduche na pripravu a ci su aj chutne , to sa dozviete ak ich vyskusate. Budem rada, ak mi potom napisete vas nazor. Dakujem.





4 komentáre:

  1. Vypadají velmi lákavě, uložím si recept a příští rok vyzkouším - mám totiž moc ráda pistácie :-).
    Ála

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mila Ala, tie pistacie sú len na ozdobu :) Na tom bielom podklade dobre vyniknu, ale kolaciky su velmi chutne. Bol to dobry napad vymenit cukrovu polevu ya bielu cokoladu . Prajem krasne a pohodove vianocne sviatky

      Odstrániť
  2. Milá Adka, ďakujeme za recepty, vždy si ich okukujem a popri tom slintám :) Budem sa tešiť aj na ďalšie recepty... prajem pokojné prežitie Vianočných sviatkov <3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mila Zuzka, dakujem krasne za mily komentarik. Prajem laskyplne vianocne sviakty prezite v kruhu rodiny.

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)