utorok 4. júna 2024

Gaštanové kocky so šľahačkou

 







Dcera mi pise: :"Mamka dakujeme za kolacik, je fantatasticky, pekne si ho nafot a sup na blog" .  Toto moje sup, sup trvalo mozno tri tyzdne :). Vsetko potrebuje svoj cas. Niekedy je potrebne znovu napiect, niekedy to trva, nafotit, spracovat, uverejnit. Konecne vsak dosiel cas, aby som sa aj s vami podelila o tento uzasny zakusok. Zakusok mozete podavat  aj ako sladku bodku za slavnostnym obedom, ci vecerou. A mozete ho podavat  len tak , napr. k nedelnej poobednajsej kavicke. Tak, ci tak, verim, ze vas nesklame a rovnako si  pochutnate aj vy. Vyskusate ?  

pondelok 3. júna 2024

Nátierka z bielej fazule

 






 Poznate? Ak nie, doporucujem vyskusat. S domacim semiackovym chlebikom hmmmm, jedna basen. Najma teraz na jar, ked je cerstva pazitka , ci mlada zelena cibulka priamo zo zahradky. Priprava tejto pomazanky je 5 minutova zalezitost. Samozrejme mozete pouzit ci uz doma uvarenu bielu fazulu alebo z konzervy. Ja pouzivam z konzervy, prave kvoli tej 5 minutovej priprave. :) Isteze v mojej kuchyni preferujem cerstve potraviny resp. doma pripravene, ale z konzierv su u mna vynimkou iba fazula biela, fazula v paradajkovej omacke a kukurica. Jaaj este som zabudla na sardinky :). Ani si neviem predstavit ako asi by som pripravovala domacu sardinku v konzerve :) . 

O tom, ze strukoviny su  zdraviu prospesnou potravinou hadam ani netreba pisat. Fazula  je jednou zo strukovin, kde  je najvyssia kombinacia bielkovin a vlakniny ( najma cierna fazula) . Prave tieto vysoke kombinacie bielkovin a vlakniny v strukovinach su prinosom pre nas traviaci system, regulaciu cukru v krvi, pre srdcovo cievny system. 

No dobre, tak sa pozrime ako si tu smakocinku pripravime.