pondelok 9. mája 2011

Ananasove chlebicky:)


Tento vikend nebol akosi cas na nejake velke  vypekanie. V nedelu k poobednajsej kavicke vsak nejaky nasupcek patri. Potrebovala som vymysliet nejaku rychlovku.  Nic lepsie ma nenapadlo ako narychlo zbuchat dve piskotove rolady. Inak obycajna piskotova rolada s dzemom je najoblubenejsi zakusok mojej drahej polovicky: Niezeby inymi kuskami mnou pripravenych sladkych mnamiek pohrdol, to nie. Toto od neho nehrozi:) Takze manzelovi som sa zavdacila obycajnou roladou s dzemom, ale pre nas dve, aby to nebolo take suche, tak som roladu narezala, dozdobila som slahackou, ananasom a coko kuskami. Vznikli z toho mile ananasove chlebicky-:).

Ingrediencie:
Piskota

5 vajec
5 PL krystaloveho cukru
5 PL polohrubej muky
stipka soli
Roladu som robila na klasickom plechu s rozmermi 30x40 cm

na ozdobu
ananasovy kompot (mozete pouzit aj iny)
slahacka
dzem
coko posyp

Postup
bielka slahame so stipkou soli. Ked su bielka naslahane (zbeleju) pridame cukor a slahame , kym je pena pekna biela, leskla a tuha.  Potom zaslahame zltka (na najnizssich otackach). Preosiatu muku uz len rucne zamiesame do peny. Vylejeme na plech vylozeny papierom na pecenie. Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov C asi 12 minut. Vyberieme, nechame postat 1-2 minuty a pomocou utierky aj s papierom stocime tak, aby bol spoj cesta naspodku. Stacame jemne, netlacime piskotu.  Nechame vychladnut. Vychladenu piskotu roztacame a zaroven aj stahujeme papier na pecenie. Potrieme dzemom, opat stocime do rolady. Posypeme praskovym cukrom. Pred podavanim ozdobime slahackou, ovocim, prip. coko posypom. Tieto anansove chlebicky som robila aj s kremom, ale teraz som to zjednodusila a pouzila som miesto kremu slahacku. Je to sice na rychlu spotrebu, ale nemali sme s tym problem :)







9 komentárov:

  1. Adrika, ja ani nestiham komentovat vsetky tie skvele recepty co si popridavala...vsetky su uzasne, mnamkové mnaaaaaaaaaaaam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krásne receptíky pridávaš Adrianka ... jeden krajší ako druhý ... a tieto ananásové chlebíčky nemajú chybu ... ja vždy hovorím, že v jednoduchosti je krása ...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Slavka, ved ani ja nestiham :). Dakujem ti velmi pekne, tesi ma, ze si ku mne nakukla. Papa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Janka, dakujem za tvoj mily komentarik. Plne s tebou suhlasim. Ja este dodavam z nudze cnost:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jednoducho mňaaaaaaaaaaaaaaaaam

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Evi , veru mnam. A keby si videla draheho ako ich pasal jedno za druhym. Odrazu boli lepsie ako obycajne piskotove roladky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak za toto dávam jednotku s milión hviezdičkami..milujem túto roládu! vy tu máte samé dobrotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Natali dakujem pekne. A to tieto chlebiky vznikli ako z nudze cnost:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. tak rolada upecena, zrolovana, ananasovy kompot otvoreny. dnes budu a velmi sa mi pacia :) v jednoduchosti je krasa, to je jasne :) adka mam strasne rada tvoje recepty.....najde sa tu uplne vsetko :) to sa mi paci.

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)