nedeľa 8. mája 2011

Bravcove maso s medom

Jednym slovom  DELIKATESA!!!!!! Naozaj, cestne pionierske:). Robievam podobne pecenu krkovicku (knedlo, vepro, zeli), ale ten pridany med a cervena paprika davaju uzasnu chut masu a jednoznacne zvysuju chutovy level takto upraveneho masa. K masku som urobila varene zemiaky omastene roztopenym maslom a posypane zelenou petrzlenovou vnatou.


Ingrediencie:


800 g bravcovej krkovicky bez kosti
2 vacsie cibule
1 velka cervena paprika
sol, mlete cierne korenie,
suseny cesnak (puder)
2 PL sojovej omacky
cca 3 PL medu
kmin
petrzlenova vnat
olej

Postup:


Krkovicku pokrajame na hrubsie platky, z oboch stran osolime, okorenime a posypeme susenym cesnakom. Ochutene maso rozlozime do olejom vymasteneho pekaca. Posypeme celym kminom, pokvapkame medom a polozime na maso na hrubsie narezane kolieska cibule. Pridame na hrubsie pasiky pokrajanu cervenu papriku. Podlejeme asi 200 ml vody, prikryjeme alobalom a pecieme v rure pri 200 stupnoch cca 1,5 hod. Pocas pecenia skontrolujeme , ci nie je potrebne podliat vodou. Ja som asi po 50 minutach raz podliala, cca 200 ml vody. Poslednych desat minut odkryjeme a polejeme maso s marinadou z 2PL sojovovej omacky a 1 PL medu. Nechame zapiect. Podavame so zemiakmi, posypanymi  perzlenovou vnatou.


                                                                 Mnaaaaaaaam!

7 komentárov:

  1. adka, mas krasny blog, pozeram viacero food blogov, ale tento tvoj sa mi najviac paci. lebo su tu recepty aj take "nieco extra", ale aj take "normalne". toto maso vyskusam. ja sice bravcove nemam rada, ale moj priatel bude velmi poteseny :) drzim palce v dalsom blogovani!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Deniska dakujem pekne za tvoju pochvalu. Tesim sa, ze sa ti moj blog paci. Masko je super, verim, ze si tvoj priatel pochutna.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Adka lákavý receptík,máš to tu velmi pekné.Obdivujem tvojho manželíka ako ťa podporuje, to sa dnes moc nevidí,hold "staršia" generácia to chápe úplne inak ako dnešná mládež.Prajem vela úspechov a chutných receptíkov Betka.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adka ďakujeme za návod na chutný obed,pochutili sme si.Betka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Betuska dakujem za spravicku a tesim sa, ste si pochutnali.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vyzerá to skutočne zaujímavo , myslím že to dnes vyskúšam !! už sa teším na varenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vyskúšala som, naozaj výborný recept, ďakujem zaň :)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)