nedeľa 19. júna 2011

Cokoladovo-tvarohove kosicky z listkoveho cesta





Tieto kosicky som uz robila aj s vanilkovym pudingom a ovocim. Tentokrat padla volba na cokoladovu verziu. Kolacik je  nenarocny na pripravu. Nie je presladeny. Kto ma rad sladke, kludne do pudingu si moze pridat viac cukru. Pena na vrchu sice trochu popraskala ,ale to bola iba chybicka krasy:), na chuti to vobec nic neubralo.

Ingrediencie:
500 g listkoveho cesta ( v Anglicku sa predava blok cesta 500 g alebo rozvalkany plat 375g)
400 ml mlieka
1 cokoladovy puding
100 g cokolady na varenie ( ja som dala mliecnu)
250 g jemneho tvarohu ( ja som pouzila moj oblubeny Quark)
3 PL krystaloveho cukru na puding
3 PL krystaloveho cukru na sneh
3 vajcia
stipka soli

Postup:


v mlieku rozhabarkujeme zltka, praskovy puding a cukor.Za staleho miesania uvarime husty puding. Do horuceho vmiesame na kocky polamanu cokoladu . Dobre rozmiesame. Ked je cokolada rozpustena pridame  tvaroh  a opat dobre premiesame, aby sa hmota pekne spojila. Odstavime bokom.

Listkove cesto rozvalkame na hrubku 3-4 mm a vykrajujeme kolieska. Mam dve muffinove formy. Do tej plytsej som vykrajovala s formickou o priemere 6,5 cm a do hlbsej  s priemerom 7,5 cm.
Na porovnanie, vkladam foto mojich muffinkovych foriem:)
Vykrojenymi kolieskami vystelieme muffinovu formu. Z uvedenej davky mi vyslo 17 kosickov. Do kosickov dame 1 PL tvarohovo-cokoladovej masy. Dame piect na 200 stupnov C na 10 minut. Vyberieme a nechame ochladit.

Kym sa kosicky pecu, vyslahame z bielkov a stipky soli tuhy sneh. Pridame cukor a slahame, kym sa cukor nerozpusti a pena je husta, pekna biela a leskla. Metlicky zanechavaju stopy:). Akoby ste namalovali abstraktny obraz:).

Vyslahanu penu dame do cukrarenskeho vrecka a nanesieme na pudingovo-tvarohovu plnku. Ruru stisime na 130 a dame asi na 40 min. kosicky spat do rury, aby sa pena trochu zasusila. Mozno ja som susila trochu dlho, preto mi po postati trochu ta pena popraskala:(.  Pena ma ostat pekna svetla iba s jemnym nadychom do bledohneda:). Asi takto nejako:)




Kosicky treba nechat ochladit vo forme a potom pomocou vidlicky ich "podoberieme" a vyberieme von. Nechame ich uplne vychladnut a potom mozme si na nich pochutnavat. Dobru chut!

11 komentárov:

  1. Adrianka, to co mi to tu teraz vecer, takej hladnej pracujucej nad pocitacom, robis?! Chcem jeden ochutnaaat! Vyzeraju vyborne, mnaaaam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzera to super!!! Jeden by som si aj teraz zobla, na zahnanie hriesnych sladkych myslienok, a ta verzia s pudingom a ovocim, ach...mnam ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá to mega super a uste aj chutí. Ale povedz kedy to mám robiť a nemať pri tom 150 kg?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jej,krasny a nepochybne chutny dezertik,Adrika:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak toto určite vyskúšam, muffinkové formy mám, vyzerá to veľmi neodolateľne...:-D Darina B.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Adrika vyzera to super, mafinkovú formu mám, určite vyskúšam. Januscha23

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Opäť neodolateľné koláčiky od Adriky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Adrianka, v poslednej dobe si pridala toľko dobrých receptov, že neviem ktorý skôr robiť, ale veď ja sa postupne k nim prepracujem a vyskúšam všetky :))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Přidávám se ke všem ostatním a hlasitě křičím mňáám, taky chci jeden :D Vypadají tak lákavě a ta čokoládová náplň je neodolatelná! Super nápad a variace na klasické košíčky s ovocem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Mile moje dievcence, sorry , ze tak neskoro reagujem, ale bola som mimo PC. Dovolenka:)Tesi ma, ze vas kosicky oslovili, ale mne osobne viac chutila vanilkovo-ovocna kombinacia. Dakujem za vsetky mile komentariky

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)