nedeľa, 2. októbra 2011

Bravcove platky Garam Masala

Tentokrat recep bez fotopostupu. Ani som nemala v umysle ho pridavat, ale masko bolo take chutnucke... Nie je to nic zlozite. Isto sa to da zvladnut aj bez fotopostupu, Trosku som pozmenila tradicny postup a pridala garam masala a namiesto cervenej mletej papriky som pouzila paradajkovy pretlak v tube. Drobne zmeny poskytli skvely chutovy zazitok. Mimochodom v Anglicku predavaju paradajkovy pretlak , ktory je podla mna omnoho lepsi aj konzistencoiu aj chutovo ako na Slovensku. Ta krasna vona, ktora sa niesla dnesne nadherne slnecne dopoludnie cez otvorene okno v kuchyni zarucene posteklila chutove pohariky okoloiducim:).

Takze potrebujeme:
vykostene bravcove kare ( platky podla poctu osob)
2 cibule
2 PL paradajkoveho pretlaku
3-4 struciky cesnaku
1 KL kari korenia
1 KL garma masala
1 KL kminu
1/4 KL chilli
3-4 struciky cesnaku
sol, mlete cierne korenie
olej, vyvar na podliatie, trochu hladkej muky na poprasenie masa

Postup:


Pripravime si panvicu (kastrol) v ktorej budeme maso dusit. Na dno panvice (kastrola) dame male mnozstvo oleja. Narezeme  nadrobno cibulu. Pridame do oleja.Maso umyjeme, osusime. Platky narezeme malymi zarezmi, aby sa pri peceni netocili. Vyklepeme, nie na velmi tenko. Osolime, okorenime. Na panvici rozpalime olej. Maso poprasime hladkou mukou a opecieme z oboch stran. Medzitym si zapneme sporak pod panvicou s olejom a cibulou. Cibulu porestujeme dosklovita. Opecene platky masa prelozime do panvice s cibulou. Pridame paradajkovy pretlak, kmin, kari, chilli, cesnak, garam masala. Podlejeme vyvarom. Ak nemate vyvar, mozete podliat aj vodou.  Podla potreby dochutime solou a korenim. Maso dusime prikryte  cca 40 minut. Treba obcas skontrolovat, aby vam neprihorelo. Muka urobi taky obal na mase a pri duseni moze   rychlo prihoriet, ak mame malo stavy na mase.  Podavame s ryzou alebo zemiakovou kasou . 

Dobru chut!

2 komentáre:

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)