nedeľa, 2. októbra 2011

Pernik

Obcas pride nato, ze dobre padne aj stara dobra klasika. Je to starodavny recept, ktory isto mnohy poznate.
Myslim, ze tu su akekolvek komentare zbytocne, takze podme na recept:

Ingrediencie:
200 g praskoveho cukru
2 vajcia
400 g hladkej muky
3 PL kakaa
1 KL soda BB
1 prasok do peciva - do pernika
3 PL dzemu
1 KL skorice
150 ml oleja
500 ml mlieka
rum prip. rumova esencia
do cesta mozno pridat: posekane orechy, hrozienka a dochutit rumom ( tentokrat som vynechala)

okrem toho: 2 PL pikantneho dzemu
                   120 g cokolady na polevu
                    asi 30 g Cery
Postup:


Vajcia a cukor vyslahame. Pridame dzem,mlieko a olej. Zakazdym preslahame. Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva, kakaom, soda BB, skoricou. Vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Upecieme v predhriatej rure pri 180 stupnoch C cca 30 minut.




2 PL dzemu zohrejeme a pridame rum alebo rumovu esenciu. Natrieme este na teply kolac. Medzitym si nechame roztopit cokoladu nad parou, pridame ceru. Vychladnuty kolac polejeme cokoladovou polevou.




4 komentáre:

  1. Tak,tak,Aďka,nie je nad starú,dobrú klasiku.Tiež sa rada vraciam.Pekný slnečný týždeň,vraj aj u vás je tak teplúčko.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem Ivanka. Ano, cely tyzden sme mali nadherne, slnecne a teple pocasie. Ani neviem, ci vobec v lete bolo tak dlho pekne a teplo. Tesime sa z pekneho pocasia lebo tu je to vzacnost:)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)