nedeľa 30. októbra 2011
Plnene masove gulky pecene v muffinkovej forme
Opat jeden z receptov, pri ktorom sa vela nenarobite a vysledny efekt daleko prevysuje narocnost surovin aj pripravy tohoto chutneho a zaujimaveho papkanicka. Piekla som ja uz fasirky ako muffiny a teraz tieto plnene masove gulky sa piekli opat v muffinovej forme . Poviem vam veru, ze ta muffinkova forma je skvely napad:). Gulky boli pekne, rovnake a okruhlucke. Plnila som ich Feta syrom. Ak nie ste velki kamarati so syrom Feta kludne mozete syr vymenit napr. za zelene olivy plnene paprickami. Pri prekrojeni su gulicky velmi efektne. A ak urobite len ciste gulky bez naplne i tak budu dobre. Velmi sa tesim lebo manzelovi chutili a povedal, ze toto mozem robit aj inokedy:).
Ingrediencie:
500 g mleteho bravcoveho pliecka
1 kocka syra Feta
1 zemla
1 vajce
sol, korenie,
1 KL mletej cervenej papriky
1 KL Piros Arany Csipos, Cervene zlato - stiplava ( paprikova pasta)
3 struciky cesnaku
1 hlavka cervenej cibule
12 tenkych platkov slaniny napr. Pancetta a pod.
Postup:
Zemlu namocime do studenej vody. Maso pomelieme . Cibulu pokrajame na drobne kocky. K masu pridame vyzmykanu zemlu, vajce, cibulu, cesnak a koreniny. So solou velmi opatrne, pretoze aj syr aj slanina je dost slana, aby ste nepresolili maso. Ak pouzijete na plnku olivy, tak mozete maso primerane osolit. Dobre vsetko rozmiesame. Masu rozdelime na 12 rovnakych guliek.
Syr Feta pokrajame na 12 kuskov. Na dlani si urobime malu placku, do stredu dame kusok Fety. Zabalime do gulky a obalime v platku slaniny. Ulozime do muffinkovej formy.
Pecieme vo vyhriatej rure pri 180 stupnoch C zhruba 40 - 45 minut.
Podavame s opekanymi zemiakmi a so salatom, prip. s konzervovanymi uhorkami.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hmmm, ty brdo, keby sme dnes nešli na Hody k svokre, asi by som to urobila na obed, takto to pekne počkááá
OdpovedaťOdstrániťAdka, perfektny napad a s mletym masom ja velmi rada pracujem a aj ho mam rada a este s tym syrom. MNAM!
OdpovedaťOdstrániťAďka,výborný nápad, určite vyskúšam!
OdpovedaťOdstrániťAdka, my tiez radi robime recepty s mletym mäsom. Tvoj napad s formou na muffiny aj so syrovou plnkou ma inspiroval a niekedy ho vyskusame - uz teraz sa tesim. Mne sa osvedcilo do mleteho maska pridat aj pol deci - deci (ako inak) smotany.Mam to z receptu na svedske gulky a zjemni chut maska a vysledneho produktu. Zistujem, ze smotana je u nas doma zakladna surovina, na sladko,ci naslano.. :DD
OdpovedaťOdstrániťKrásný nápad :) Hned bych si dala, se sýrem i s těmi olivami :)
OdpovedaťOdstrániťBezva obmena tvojich muffinkových faširiek, Aďka! A ako to pekne vyzerá zabalené v tej slaninke :-) Už som dávno nerobila, inšpirujem sa zas u teba :-)
OdpovedaťOdstrániťJe to fakt rýchle a efektné. Ja to mám odskúšané s mozzarellou a vajíčkom na tvrdo.
OdpovedaťOdstrániťjuj to je dobrotka, super apoň zas prevetrám muffinkovú formu....
OdpovedaťOdstrániťGulky som robila dnes, postup je naozaj jednoduchy a chutia vyborne, ja som ich naplnila Eidamom a a ten sa v gulkach roztiekol, ale nevadilo to.
OdpovedaťOdstrániťAdka, vyborne, dnes som ich robila, mnamka...dakujem za receptik :-)
OdpovedaťOdstrániť