sobota 14. januára 2012

Coq au vin - Kohut na vine






Tento recept som chcela vyskusat od prveho momentu, ako som ho zbadala  u Martinky. Recept som neprepisovala, ani som nefotila postup.Martinka  ma  recept   pekne aj s fotografiami uverejneny na svojom blogu. Postupovala som presne podla jej pokynov, akurat som pouzila visnovy dzem namiesto ribezloveho. Dala som asi 5 polievkovych lyzic. Myslim, ze dochutenie dzemom zavisi aj od toho, ake cervene vino pouzijete na jeho pripravu. Rovnako vysledna chut zavisi od mnozstva pridania jednotlivych vyraznejsich ingrediencii ( tymian). Takze vsetkeho tak akurat. Ked som ho robila ( kurca namiesto kohuta:) ), tak manzel stale nakukal ponad moje plecia co z toho bude.  Nepasovala mu farba omacky , mimochodom ta naozaj nevyzera nijako vabne, ale chut bola absolutne uzasna. Masko bolo vyborne, stavnate, omacka chutna. Podavala som to s ryzou. Mne chutilo velmi, ale mojmu drahemu uz pomenej.:))))

7 komentárov:

  1. Krásne nafotené a určite aj veľmi chutné :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vdaka Tani, mne chutilo mojmu drahemu pomenej:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aduš, super , že si skúsila, u nás chutil všetkým, a chystám sa ho urobiť ked k nám príde sestra na návštevu. škoda že si mužovi neulahodila:-) , ten môj to zbaštil len taký fukot.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tinka ved co, zjedol. Aj druhykrat,bo musel:).... ale bez ovacii...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super kohutek Adrianka! A z fotecky mi tecu slinky. Vdaka za inspiraciu, ja som kohuta na vine robila zatial len raz a velmi nam chutil. Nepouzila som vsak ziadny dzem ani zeleninku, takze je to pre mna zaujimava novinka.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Do Coq au vin ziadny dzem nejde!!! Radsej si mala varit podla Julie Child a nie podla nejakej Martinky. A je to francuzske jedlo, takze s ryzou sa to urcite nepodava.
    Mara

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)