utorok, 28. februára 2012

Sampiononove rizoto




Jednoduche, chutne  a rychle pripravne skvele jedlo. Moje oblubene sampinony dnes zakomponovane do ryze.Co k tomu dodat?  Snad iba tolko, ze ak sa rozhodnete vyskusat toto rizoto jednoznacne doporucujem pri jeho priprave pouzit maslo, ktore zarucene doda rizotu jemnu chut.
Ingrediencie:
sampinony
por
maslo
paprikova pasta Cervene zlato - paliva
ryza
mensia cibula
sol, korenie
petrzlenova vnat

Postup:


Najprv si pripravime ryzu. Pripravu ryze, ako ju pripravujem ja, si mozete pozriet tu. Na masle orestujeme na kolieska pokrajany por. Pridame ocistene, pokrajane sampinony a prikryte pokrievkou podusime do makka. Pridame paprikovu pastu Cervene zlato, zamiesame.Ak sampinony nepustia dostatok stavy, tak mozno podliat velmi malinkym mnozstvom voy alebo vyvaru ( cca 50 ml). Postupne pridavame poprazenu ryzu, ktoru v malych castiach zamiesavame do sampinonovej zmesi, aby sa nam pekne spojili sampinony s ryzou. Nakoniec pridame posekanu petrzlenovu vnat ( u mna tentokrat iba susena:( ). Pred podavanim posypeme struhanym syrom. To je vsetko. Dobru chut!





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)