pondelok 12. marca 2012

Bravcova panenka s maslovo-orechovou krustou



Neviem ako vy, ale ja mam panenku velmi rada. Je sice pravda, ze trochu mi to trvalo, kym som sa  naucila pripravovat ju. Da sa pripravit na mnoho sposobov a jej priprava je vacsinou rychla. Maso je vyborne, ak ho dlhym pecenim nevysusite a pripravite nejakym zaujimavym sposobom, zarucene si na nom  pochutnate. Sposob pripravy, ktory vam ponukam je prinajmensom zaujimavy a netradicny.  Preco netradicny? Orechovu krustu som robila prvykrat a pre mna to nie je kazdodenna zalezitost. Masko bolo chutne a stavnate na vrchu pokryte orechovo-maslovou chrustou. Podavala som ho s hraskovu zemiakovou kasou.

Ingrediencie:
pre 4 porcie
cca 500 g bravcovej panenky
cca 100 g Pancetty
2 stredne velke pory
sol, cerstve mlete cierne korenie
1 PL oleja

Okrem toho:
koktejlove paradajky na ozdobu ( mozno vynechat)


Orechovo-maslova krusta:
75 g orechov ( polovica mletych, polovica posekanych)
4 PL  makkeho masla
3 PL struhanky
2-3 PL posekanej petrzlenovej vnate
sol, mlete cierne korenie

Postup:
maso pokrajame cca 2,5 cm kusky. Obalime do Pancetty a rukou mierne stalcime bochniky. Grilovaciu panvicu potrieme olejom a maso z kazdej strany opeciem po 2 minuty.

Opecene maso osolime, okorenime cerstvo pomletym ciernym korenim. So solou opatrne!.Pripravime si orechovo-maslovu krustu:
maslo, pomlete a posekane orechy, struhanku, posekanu petrzlenovu vnat vymiesame. Dochutime solou a ciernym korenim. Opat opatrne, aby sme nepresolili. Nanesieme na opecene maso. Zapekaciu misu nahrubo vymazeme maslom. a husto pokryjeme kolieskami poru. Na por ulozime maso. Mozno pridat koktejlovu paradajku. Paradajka pri zapekani pusti stavu, tak krusta nebola  taka chrumkava  akoby som bola ocakavala. Dame zapiect do rozohriatej rury na 200 stupnov C cca 10 minut. Podavame so zemiakovou kasou.






18 komentárov:

  1. tak toto vyzera a MUSI chutit fantasticky!!! uzasna kombinacia surovin! mnam! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. bolo to take zaujimave, ako som uz spominala v prispevku predstavovala som si tu krustu viac chrumkavu, ale asi to bolo tou paradajkou. inak super:)

      Odstrániť
  2. nezvyčajné kombinácie, ale verím tomu, že spolu určite veľmi dobre pasujú. Ukladám receptík

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odpovede
    1. Tinka skor zaujimave, nieco ine, naco se bezne zvyknuti:)))

      Odstrániť
  4. toto sa mi veeeelmi pozdava!!! panenka je jednoznacne u mna jedna z najoblubenejsich co sa masa tyka. a ta orechova krusta, hmmmmm....parada!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, ze sa ti receptus pozdava. Bola som spokojna, iba by so dala asi tu krustu najprv zapiesct a tu paradajku len na 5 minut. Krustu si predstavujem ako chrumkavu zalezitost a toto bolo skor take kremove, ale chutilo to:)

      Odstrániť
  5. Vypadá to náramně jedle. Jsou to nezvyklé kombinace, ale určitě to vyzkouším. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivka, nezvykle a pravo to ma pritahovalo:) Skus, som zvedava na tvoj nazor

      Odstrániť
  6. Parada, panenka tahle vypada bezvadne :) Hned bych si dala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. perfektný recept...určite čoskoro pripravím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ben, som rada, ze si zavital ku mne. Doporucujem najprv zapiect tu orechovo-maslovu krustu 5 minut a az potom pridat paradajku ( mozno ju aj vynechat) a zapiect dalsich cca 5 minut. Podla mojho gusta by to malo byt chrumkavejsie. Asi od tej paradajky to bolo take skor kremovejsie. Inak chutovo to bolo OK.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ta orechova krusta je uzasny napad!!! super recept!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. tak som tento recept dnes vyskúšala... nemala som pór, nahradila som ho mladou cibuľkou a namiesto Pancetty som použila oravskú slaninku.... využila som rady a rajčinu som dala pred dopečením a na časť porcii som ju nedala vôbec :-)
    Bolo to výborné a dcéra, ktorá najskôr orechovo-maslovú krustu odmietala na vzhľad, tak si ju potom pridávala a nevedela sa jej dojesť :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)