utorok 27. marca 2012

Velkonocne variacie - muffiny ako kvietky, zajaciky, baranceky









Pohrajte sa svojimi ratolestami a urobte si taketo vesele muffinky na nadchadzajuce velkonocne sviatky.  Inspiracia ako spestrit velkonocnu tabulu, rovnako su  vhodne aj na vysluzku pre kupacov. Mufiiny si upecte tie svoje najoblubenejsie. Tieto su  cokoladovo-jogurtove. Plnku si mozete urobit lubovolnu. Ja  som robila  vanilkovu. Velmi jednoduche a myslim, ze na pohlad je to pre drobcov aj zaujimave. Za vasej pomoci si mozu muffinky ozdobit sami a tak bude radost dvojnasobna. Takze, podme nato:
Vanilkovy krem:
200 ml vody
1 zlaty klas (vanilkovy puding)
1 vanilkovy cukor
uvarime husty krem. Nechame vychladnut. Obcas premiesame, aby sa nam neutvorila kora. Druhy sposob je, ze si hned po uvareni kremu prikryjeme potravinarskou foliou (tak, aby sa dotykala kremu) a nechame vychladit. Pred pridanim do masla preslahame so slahacom. 

250 g masla
200 g praskoveho cukru ( ak chcete menej sladke, uberte cukor)
2 KL vanilkoveho extraktu
vyslahame do peny. Vychladnuty puding zaslahame po malych castiach do masla. Puding aj maslo musia mat rovnaku teplotu.

Na kvietkovane muffiny nanesieme krem. Penove cukriky marshmallow priecne nastrihame na 3-4 casti. Tak dostaneme lupienky kvietkov. Do prostriedku ulozime cukrik , poukladame dookola lupienky. A mame hotovo!







Na zajacikove muffiny rovnako nanesieme krem. Potom namocime do kokosovej mucky. Marsmallow penove cukriky mierne prstami splastime a po dlzke rozstrihneme na 3 casti. Namocime reznou stranou do ruzoveho prachu (cukrarska ozdoba). Prilozime uska, nostek je z zele cukrikov, ocka z coko chipsov. Zubky su odstrihnute zuvacky alebo mini marshmallow. Jednoduche vsak?











Na barancekov si nastrihame mini marshmallows. Na hlavicku som pouzila mini coko vajicko, ocka su z kremu a rozky kremom  nalepene coko chipsy. Tie baranceky si ziadaju, aby mali hustejsie baranice, takze rozhodne mini marsmalow nesetrite. Moje su take nejake biednejsie:)






 Prajem vam prijemnu zabavu!

13 komentárov:

  1. Tündériek. Kár, hogy nem jöttél játszani a cupcake játékomba.-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Koszi szepen. Majd valamikor biztosan megyek:)Nem tudtam, hogy kulfoldiek is reszt vehetnek a jatekban:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jééé, super Aďka, budeme sa cez víkend ihruškať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvělý tip, s dcerkou určitě vyrobíme.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To jsou super nápady. Jsi šikulka. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dakujem za vase mile komentariky, tesi ma, ze sa vam muffinky na velkonocnu notu pacia:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Adík, sú dokonalé .. strašne lákavé, máš neskutočnú fantáziu !! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Adrianko, přišla jsem Ti popřát krásné a pohodové Velikonoce. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Takisto prajem nadherne Velkonocne Sviatky,prezite v kruhu najblizsej rodiny a gratulujem k tvojim dokonalym vytvorom,co robim podla tvojho receptu,nic nepokazim.....Mas skvelu fantaziu a preto musim sem tam kopirovat,pretoze mne ta ihrava fantazia chyba,...len tak dalej adka.....Edita

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Editka dakujem krasne za mile slovicka....napady nie su moje, ja recepty nevymyslam :)....iba ak nieco niekde vidim a zaujme ma to , tak vyskusam ....a ak je to chutne aj dobre to vyzera, je spravny pomer surovin, tak potom to rada posuniem dalej.....krasne sviatky zelam Ada

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)