nedeľa, 8. apríla 2012

Trojfarebna slana rolada





Roladu som videla pred nejakym casom na coolinarka.com. Uz vtedy ma velmi zaujala, ale od jej vyskusania ma odradzalo to , ze ta cervena cast bola z ajvaru. Ajvar pochadza zo srbskej kuchyne. Vyraba sa vlastne z pecenych paprik pridanim baklazanu, cesnaku a chilli papriciek. Konzumuje sa ako natierka, priloha k masu alebo ako salat. Potom som ju videla u u Sary a Mikiho, ale tu zas sa mi zdal zdlhavy postup, kedze kazde cesto sa robilo zvlast. Napokon celkom ma presvedcila Ivka , ze uz to musim konecne vyskusat. Ona to ma zjednodusene a to tym, ze cesto sa robi robi naraz na vsetky tri casti. Po vyskusani receptu vsak doporucujem predsalen urobit tie cesta kazde  zvlast, pretoze nie vzdy sa podari cesto rozdelit  presne na tri rovnake casti. Dalej asi zalezi aj od syra aky pouzijete do zlteho cesta.  Mne sa zda, ze ta moja rolada nebola az taka pekna nadychana. Este jednu malu zmenu som urobila, ze mnozstvo cervenej mletej papriky som znizila na 1 KL a pridala som moju oblubenu pastu Cervene zlato. Na krem som pouzila Philadelphiu. Tak tolko minimalne zmeny. Roladu hodnotim ako chutnu , efektnu zalezitost a rozhodne som ju nerobila poslednykrat.
Ingrediencie:
6 vajec
6 PL poloolohrubej muky
6 PL oleja
3 PL kyslej smotany
2 PL spenatoveho pretlaku
1 KL cervenej mletej papriky
1-2 Kl paprikovej pasty Cervene zlato (lahodkovej)
3 PL struhaneho syra 
3 KL zarovnane prasku do peciva
sol
Na plnku:
300 g Philadelphie ( mozno nahradit akymkolvek kremovym syrom)
1 PL kyslej smotany
sol, biele mlete korenie


Postup:
Zltka oddelime od bielkov. Do zltkov pridame olej, preslahame. Potom pridame kyslu smotanu, opat preslahame. Pridame muku zmiesanu s praskom do peciva. Bielka naslahame do tuhej peny so stipkou soli. Vyslahane bielka uz len rucne opatrne, kruzivymi pohybmi  vmiesame do zltkovej masy. Celu zmes rozdelime na tri casti.





Do zelenej casti pridame spenatovy pretlak. Do cervenej casti pridame papriku a parikovu pastu. Do zltej casti struhany syr. Cesto nanesieme v striedavych pruhoch na plech 30x40 cm vylozeny papierom na pecenie. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C 20-25 minut.
Po vybrati z rury hned stacame roladu pomocou utierky aj papiera. Nechame poriadne vychladnut. Po vychladnuti stiahneme papier a natrieme roladu plnkou. 

 Na plnku som vyslahala Philadelphiu s 1 PL smotany a dochutila stipkou soli a bieleho mleteho korenia.


Zabalime do folie a dame do chladnicky zatuhnut min. na 1 hodinu.


a  potom si uz iba pochutnavame na tejto slanej dobrotke





3 komentáre:

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)