piatok, 25. októbra 2013

Baklazanovo-cicerova panvica


Dnes nieco jednoduche, bezmasite. Jednoducha priprava, vsetko v jednej panvici.  Recept je z anglickych novin SUN. Velmi sa mi paci chutovo a paci sa mi  aj jeho nenarocna priprava. Baklazan, paradajky, susene marhule, cicer a k tomu vhodny mix korenin poskytnu skvely chutovy zazitok. Snad oslovi aj niekoho z vas. Nech sa paci tu je recept.....

Ingrediencie:
pre 4 osoby
2  vacsie baklazany
1 cibula
3-4 struciky prelisovaneho cesnaku
2 PL oleja
1 KL mleteho zazvoru ( praskovy)
1 KL rimskej rasce
1 KL mleteho koriandru ( praskovy)
1/2 KL mletej skorice
200 g susenych marhul
400 g paradajok ( z konzervy)
300-400 ml zeleninoveho vyvaru
400 g  ciceru ( z konzervy)
1 PL posekanej koriandrovej vnate (prip. petrzlenovej )
2 PL mandlovych platkov na posypanie
sol podla chuti

Postup:
Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulu. Pridame prelisovany cesnak.Kratko porestujeme a pridame umyty, osuseny  na kocky pokrajany baklazan. Pridame koreniny,premiesame a asi 5 minut orestujeme. Pridame nadrobno pokrajane susene marhule, paradajky z konzervy (aj so stavou), podlejeme zeleninovym vyvarom a na miernom ohni podusime asi 30 minut. Potom pridame scedeny cicer a dusime este asi 15 minut. Nakoniec primiesame pokrajanu koriandrovu vnat,( u mna aj trochu petrzlenovej vnate aj jarnej cibulkovej vnate)  premiesame a odstavime z ohna. Pred podavanim posypeme platkami mandli. Mozeme podavat s chlebom alebo ryzou.






2 komentáre:

  1. Skusali sme a vyborny receptik to je :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelý recept. Milujem cícer skvelá kombinácia. Odporúčam!!!

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)