nedeľa 11. januára 2015

Kokosová panna cotta s čokoládovou polevou




Jednoduchy a vyborny dezert. Na blogu  je uz  pridanych niekolko receptov na tento  tradicny taliansky dezert, ale verim, ze kombinacia kokosovej chuti s  lahodnou cokoladovou polevou urcite nesklame. Naozaj k tomuto dezertu nie su potrebne siahodlhe komentare, len kratke doporucenie vyskusat ho.......

Ingrediencie:

120 ml mlieka
7 g zelatiny   ( 1 PL plna)
360 ml slahackovej smotany
50 g cukru
1 vanilkovy lusk ( pripadne pouzite vanilkovy cukor)
50 g struhaneho kokosu

cokoladova poleva:
250 ml slahackovej smotany
100 g horkej cokolady

Postup:


Zelatinu zalejeme mliekom a nechame cca 10 min. napucat. Do smotany pridame struhany kokos, vanilkovy struk ( zrniecka) ( prip. vanilkovy cukor), cukor. Zahrejeme ( nevarime) len pokym sa roztopi cukor. Odstavime. Mlieko so zelatinou mierne zahrejme, kym sa zelatina rozpusti. Smotanu precedime cez sitko  do rozpustenej zelatiny a premiesame. Naplnime pohare a odlozime do chladnicky stuhnut minimalne na 6 hodin. Najlepsie cez noc. Smotanu na cokoladovu polevu zahrejeme a nalameme cokoladu do smotany. Dobre premiesame, kym sa cokolada rozpusti. Polevou polejeme vrch stuhnutej panna cotty a odlozime este do chladnicky stuhnut aspon na hodinu. Mozeme zdobit kokosovymi platkami. Dobru chut!

10 komentárov:

  1. Musím sa priznať, ja som žiadnu panna cottu doteraz ešte ani nejedla. Práve sme tu doma skonštatovali, že u nás sa veľmi neoplatí piecť žiadne zákusky, okrem kysnutých koláčov a takých bežných múčnikov. Už som ti niekde písala, že pred týmito sviatkami som iba naplnila hotové pláty, ktoré po troške ešte stále vyťahujem z mrazničky. Stále sa ťa zabudnem spýtať, či už máte prírastok v rodine a ak, tak čo?
    Ináč, pred pár dňami som kúpila kokosový orech, ale nie ako objekt nášho mlsania, ale ako budúce kŕmidlo pre vtáčiky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danielka, prepac, ze az teraz sa ozyvam, ano uz mame malu vnucku. Som z nej uplne hotova. Je to nadherne zdrave , silne dievcatko. Bola som zaujata touto radostnou udalostou. Keby stastie kvitlo, tak urcite je zakvitnuty cely svet. Prezivam velmi intezivne prichod nasej vnucky a je to to najkrajsie obdobie mojho zivota. Panna cottu vyskusaj, je to velmi jednoduchy taliansky dezert. Pa a dakujem za navstevu aj za komentarik

      Odstrániť
    2. Prišla som sa sem pozrieť po dlhšej pauze a našla som si odpoveď. Chápem ťa, že si mala iné starosti, ako odpovedať na zvedavé otázky blogerky :-) Gratulujem k babičke a je jedno, či ťa raz vnučka bude volať tak, či onak. Malej prajem hlavne veľa zdravia.

      Odstrániť
    3. Dakujem pekne za mile slovicka :) Mala je rozkosna, velmi som si uzivala nase spolocne chvile...pa

      Odstrániť
  2. Tak to vyzerá priam božsky! Recept zapisujem a v čo najkratšej dobe ho určite vyskúšam. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá to úžasně, hned bych ochutnala :-) Kokos mám moc ráda, takže určitě vyzkouším. Anny

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj,chcem sa spytat kolko poharov z toho asi je?dik za info.maca

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mily anonym, velmi sa ospravedlnujem za moju neskoru odpoved. Nas maly prirastok do rodiny mi zabera vsetok cas :)...Zavisi od toho ake velke pohare pouzijes, mne vysli tieto tri velke, ale kludne mozes rozdelit na 4, isto to budu postacujuce porcie. :)

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)