nedeľa 8. februára 2015

Coleslaw šalát

Mozno mnohi ho poznate. Je to jednoduchy, chutny, casovo a financne nenarocny salat. A ak         miesto majonezy pouzijete iba nizkotucny  jogurt, tak da sa povedat , ze aj zdravy. Mozno ho jest iba tak s kuskom chebika, alebo aj ku pecenemu masu. V Anglicku je velmi popularny a  najdete ho na takmer kazdej party. Ja mam kapustu velmi rada. V kazdej jej podobe. Recept si pridavam viac-menej pre seba, nech ho mam stale poruke. Uz viackrat  som spominala, ze moj blog je pre mna taka moja kucharska kniha. Ma sluzit viac-menej pre mna, pre moje deti,  pre mojich priatelov a samozrejme aj pre mojich fanusikov, ktorym sa paci to,co robim a  ako to robim. Som rada, ak pridete, a na mojom blogu najdete isnpiraciu. Nie som vsak rada, ak niekto bez mojho suhlasu odslova -doslova okopiruje cely text a fotografie a potom verejne publikuje na roznych strankach bez udania zdroja. Nikto mi doteraz nevysvetlil, ze preco ak okopiruje cely text, fotky tak preco  neskopiruje link na zdroj odkial veci okopiroval. Naozaj nechapem. To iba na margo toho ohromneho upozornia na lavej strane blogu.

Ingrediencie:
( mnozstvo si mozete upravit podla svojej potreby, pisem mnozstva, ktore som pouzila ja)

400 g hlavkovej kapusty
2 stredne velke mrkvy
1/4 stredne velkeho zeleru
1 mala cibula
200 ml majonezy 
100 ml slahackovej smotany
sol, mlete korenie ( najlepsie cerstvo namlete)
1 KLcukru
2-3  KL citronovej stavy


Postup:
Velmi jednoduchy. Kapustu narezeme na tenke pasiky. Ak sa zdaju pasiky velmi dlhe, mozno ich prekrojit na kratsie. Ocistenu mrkvu  aj zeler nastruhame  na struhadle na jablko.  Cibulu nastruhame na jemnom struhadle ( na mrkvu). Osolime, okorenime. Premiesame. Pridame cukor, smotanu, citronovu stavu a majonezu. Vsetko dobre spolu premiesame . Ochutname a dochutime podla chuti. A mame hotovo. Salat nechame postat, aby sa dobre prepojili chute. Dobru chut!

9 komentárov:

  1. Neznášam tých internetových zlodejov!!! Denne to vidím všade okolo. Sú aj takí, ktorí bez hanby stiahnu cudziu fotku do rôznych fotovýmen a tam prijímajú oslavné ódy na "svoju" prácu. Je mi z nich zle. Tiež som len nedávno zase našla svoju fotku na jednom webe istého bratislavského podnikateľského subjektu. Pri receptoch je to asi najvypuklejšie. Mnoho facebookových stránok funguje presne na princípe kradnutých receptov z blogov. Nechápem, že sa ale nájde toľko ľudí, ktorí im tam dávajú páči sa mi to, lebo mnohí ani nevedia skryť to, že to nie je ich vlastné.
    No a teraz k tvojmu receptu. Práve dnes som piekla mäso, budem ho mať ešte aj na zajtra. Kapustu aj ostatné ingrediencie mám doma, tak by som mohla tvoj recept vyskúšať.Ten zeler tam musí byť?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danielka vdaka za podporu. Nie,nemusis tam davat zeler, ak ho nemas rada.:)

      Odstrániť
  2. Šalát vyzerá úplne perfektne :) mama robí niečo podobné, no nahovorím ju aj na tento :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Andrejka, plna podpora, asi pre tyzdnom som nasla jeden moj recept este z mimibazaru na nemenovanej stranke komplet okopirovany aj s fotkami, a nic kde nic zdroj, ... ale mila pani si na svojom bloku veselo vypisuje, ze kopirovat bez jej suhlasu z jej blogu je zakazane, tak som nahnevana zacala recepty mazat na mimibazare, .... ach jaj ....je to hnusne, naozaj sa kradne vsade.

    Salatik stopercentne vyskusam.....

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mila Adka, Tvoj blog je pre mna velkou inspiraciou, uz mnoho Tvojich receptikov som aj vyskusala a musim povedat, ze mali vzdy velky uspech. Bola by som nerada, keby si raz svoj blog ukoncila kvoli takym hlupakom, ktori si proste na ten Tvoj pridu a kradnu.. Prajem vela uspechov, a mnoho dalsich uzasnych receptov. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Šalát vyzerá veľmi dobre, doteraz som ho len kupovala ale konečnše mám možnosť ho urobiť aj saa. A nápad s jogurtom len schvaľujem:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Šalát zbožňuje moja dcéra a chutí v podstate všetkým, ale som ho doteraz kupovala len hotový. Takže vďaka opäť za úžasný recept a ako inak budem skúšať. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)