streda 19. augusta 2015

Bublanina 1,2,3,4 ....









"Adrianka a tento poznate? Jeden , dva , tri, styri. " "Nie, nepoznam". Pri peceni tejto pre  mna najjednoduchsej a najjemnejsej bublaniny, aku som kedy jedla, sa mi vybavila konverzacia s mojou milou kolegynkou pani Mariou. Veru, je to uz  takmer 30 rokov, ked som dostala recept od tejto milej pani. Ked boli deti male piekla som sa tuto  bublaninu velmi casto. Je nenarocna na pripravu a jej krasne jemna struktura piskoty, k tomu ovocie z vlastnej zahrady naozaj boli dobrym dovodom na jej nespocetne mnozstvo opakovani.  Najma , ked boli cesrstve ribezle a cucoriedky. Piekla som ju uz s roznym ovocim ( roznymi druhmi, cesrtvymi aj konzervovanymi), ale najlepsia je s cerstvym mierne kyselkavym drobnym ovocim. Cesto je velmi jemne a konzervovane ovocie padne na spod piskoty. Cerstve sa udrzi na povrchu.  Mne jednoznacne najlepsie pasuju k tejto bublanine ribezle alebo cucoriedky.

Ingrediencie:
rozpis na plech 30x40 cm

1 slahackova smotana 250 ml
2 pohare  jemneho krystaloveho cukru
3 pohare polohrubej muky ( preosiat0
4 vajcia
1 prasok do peciva
cerstve, drobne ovocie 
pohar = 250 ml

Postup:
Vajcia slahame s cukrom. Dobre naslahame, kym sa cukor  nerozpusti a vajcia  zdvojnasobia svoj objem. Potom pridame slahackovu smotanu  opat dobre preslahame. nakoniec pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva, Rucne opatrne premiesame a vylejeme na tukom vymasteny  a mukou vyspypany plech. Pecieme pri teplote 180 stupnov C asi 15-20 minut. Nechame vychladit. Pred podavnim mozeme poprasit praskovym cukrom a dozdobit cerstvym ovocim. 









9 komentárov:

  1. dakujem, urcite vyskusam, bublaninu mam rada...mam svoj recept, ale rada skusam a porovnavam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdenka j ja mam viacero receptov ma bublaninu , ale tento je uplne naj :) verim, ze ta nesklame

      Odstrániť
  2. Adrianka, recept na dobrú bublaninu určite vyskúšam. Ešte stále zrejú maliny, tak bude malinová. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka budem rada ak ju vyskusas. Dakujem za navstevu aj komentarik :)

      Odstrániť
  3. Až sundám ortézu, tak to vyzkouším, už dlouho jsem bublaninu nedělala.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňam, slinky sa mi na ňu zbiehajú. Aďka posielam posielam pozdravy zo Slovenska, dufam, ze sa Ti dobre darí. Tvoj Blog prekvitá, nádhera! :-) ♡.

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)