nedeľa, 2. augusta 2015

Jednoduchý cheesecake ( iba z troch surovín)








Tento chceesacake je internetovym hitom poslednych dni. Zaujalo ma to, ze k jeho "vyrobe" su potrebne iba 3 suroviny a to : biela cokolada, mascarpone a vajcia. Samozrejme, ze  som musela vyskusat. Priznavam, ze tento moj vyzera celkom inak, ale je to moja chyba lebo som nedodrzala  cas pecenia ani teplotu. Najlepsie by sa hodila rura s digitalnym nastavenim teploty:). Zmenila som aj pomer surovin. Povodna torticka je na 15 cm priemer formy a  ja som ju robila do 20 cm formy. Na chuti to vsak nic neubralo.  Chesecake  bol otestovany mojimi kolegynami a tie zhodne potvrdili, ze sa mam  rozhodne podelit o recept na svojom blogu, Mne chutovo  pripomina Inteligentny zakusok. Vrch som dozdobila malinovym topingom a cerstvymi malinam. Staci vsak, ak iba posypete praskovym cukrom.

Ingrediencie:
rozpis do tortovej  formy o priemere 20 cm

200 g bielej cokolady
5 vajec
250 g mascarpone


Postup:

Cokoladu nalameme na mensie kusky a roztopime nad parou. Dno misky sa nesmie dotykat vody. Stale miesame. Ked je cokolada rozpustena primiesame mascarpone. Odstavime z ohna a pridame zltka z vajec,. Dobre premiesame, kym sa hmota nespoji. Bielka vyslahame ( mozeme pridat stipku soli) na tuhu penu.  Na trikrat opatrne vmiesame do zltkovo-mascarponovej zmesi. tortovu formu vylozime pamierom na pecenie. Zvlast vystrihneme kruh na spodok a potom rovny pas na boky formy tak, aby prevysoval vysku odopinatelnej obruce z formy. Nalejeme cesto do formy a parkrat jemne pustime ( poklepeme) na pracovnu dosku. Vlozime do plechu, do ktoreho sme naliali cca 250 teplej vody ( mnozstvo vody zvisi od velkosti pouziteho plechu. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 170 minut C 15 minut. Potom ruru stisime n 160 dtupnov a dopekame dalsich 15 minut. Ruru vypneme a nechame cheesecake dojst v rure este dalsich 15 minut. Potom vyberieme a  nechame na mriezke uplne vychladnut. Je vyborny studeny z chladnicky.








                                                              Dobru chut !


3 komentáre:

  1. Wau ...ked ho skusim ja tak urcite z dvojitej davky...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dodržala som postup na 100% a koláčom by som to nenazvala.Bolo to niečo ako rozvareny puding.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. toto je vinikajúci koláčik http://najrecept.sk/2015/05/citronovy-kolac-s-tvarohom-a-bez-muky/

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)