utorok, 18. augusta 2015

Zapečené žemle




Vyborne a jednoduche. Robila som uz rozne varianty zapekanych chutoviek. Tato verzia v zapecenych zemliach sa mi velmi paci. Chut si mozete nakombinovat sami, podla toho, co oblubujete. Je to velmi syte jedlo a v kombinacii s cerstvou zeleninou, salatom mate vydatne ranajky, ci lahky obed, veceru. Zemle vobec neboli vysusene, ale vyborne, chrumkave. 
Ingrediencie:
rozpis na 4 kusy

4 ks zemle ( pouzite radsej vacsie, aby vajicko nevytekalo)
100 g syra
30 g masla rozpusteneho
80 - 100 g sunky
drobne salatove listy (napr. rukola, baby spenat a pod.)
2 paradjky ( nadrobno nakrajat)
4 kusy vajcia
sol, cerstve mlete korenie
rozna zelenina ako priloha


Postup:
Zo zemli odrezeme vrch, vydlabeme striedku. Rozpustenym maslom  cca 2 PL polejeme vnutro kazdej zemle. Nastruhame syr, pridame sunku, salatove listy, paradajku, opat nastruhame syr. Jemne zatlacime napln, urobime miesto na vajce. Nakoniec dame mensie surove vajicko. Zemlu zabalime do alobalu, ulozme na plech a dame zapiect do vyhriatej rury pri teplote 180 stupnov asi 20 minut. Davame pozor, aby nam  nevytieklo  bielko lebo alobal sa prilepi o zemlu a tazko sa oddeluje. Pred podavanim dochutime solou, cerstvo mletym ciernym korenim. Oblozime zeleninou a pochutnavame si. Dobru chut! 








5 komentárov:

  1. ooo ano, mnam, robievam to hlavne v zime...prijemne to zohreje :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V žemli som to nerobila, len som rozkrojila zapekané bagetky bez vajíčka. Robíš mi chute Adrianka. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka ja som uz robila rozne "zapekanky", ale v zemli prvykrat...chutilo nam :)

      Odstrániť
  3. Uzasne skusala som a nemohli sme sa dojest :)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)