nedeľa 29. mája 2016

Nepečené kávovo-kakaové kocky


Tento nepeceny mucnik by si mali rozhodne vyskusat ti, ktori su milovnikmi kavy. Ja milujem kavu. Nemozem ju vynechat ani jeden den. Takze pre mna je tento jednoduchy nepeceny mucnik  lahodka, s ktorou sa s vami velmi rada podelim. Je to jedna z variacii na zname Tiramisu, len s tym rozdielom, ze tu  som nepouzila  dlhe piskoty a do kremu nepridavala vajicka ako je to v originalnom recepte na Tiramisu .  V tomto recepte je krem zjemneny slahackovou smotanou a ochutena pridanym cappucino praskom ( vyber chuti podla vlastneho uvazenia:). Je dobre, ak mate moznost pripravit dento dezert den vopred, aby sa chute dokonale prepojili. Samozrejme namiesto susienok  (ktore som pouzila ja) mozno pouzit aj detske piskoty. A ak by sa vam velmi chcelo upiect tenku piskotu z 5 vajec  na velkom plechu ( bez kraju) , po vychladnuti ju prerezat na tri tenke pasy a ukladat ich na seba, to by boli vzhladovo priam ukazkove kavovo-kakaove kocky.


Ingrediencie:
rospis na velkost plechu 33x23cm

600 g maslovych susienok ( nie okruhle)
500 g mascarpone
400 ml  slahackovej  smotany
3 PL cappucina vasej oblubenej prichute
2-3 PL praskoveho cukru

Kavova poleva:
200 ml kvalitnej instatnej kavy
50 ml Amaretta ( moze aj viac , podla chuti)

okrem toho: kakao na posypovanie jednotlivych vrstiev


Postup:
Instantnu kavu zalejeme prevarenou vodou, Nechame ochladit. Potom pridame Amaretto, podla vlastnej chuti.

Pripravime krem. Mascarpone a slahackovu smotanu vyslahame spolu. Pridame praskovy cukor, cappucino  preslahame. Dochutime praskovym cukrom a cappucinom podla vlastnej chuti.
 
Na dno formy ( plechu) rozlozime jednu vrstvu susienok. Lyzicou dobre popolievame susienky.. Robime to pomaly, aby sa kavova poleva dostala na vsetky susienky a dobre vsiakla do nich. Poprasime kakaom a nanesieme vrstvu kremu ( cca 1/4 z celkoveho mnozstva). Opat poprasime kakaom.

Ulozime dalsiu vrstvu susienok. Polejeme kavovou polevou. Poprasime kakaom. Natrieme kremom. Poprasime kakaom.

 Opat susienky. Polejeme polevou.   Zvysny krem prelozime do cukrarenskeho vrecka a dozdobime vrch. Nakoniec poprasime kakaom.
Dame zachladit do chladnicky.





1 komentár:

  1. hmmmm, tak toto veru stoji za vyskúšanie. Kávu milujem a v kombinácii s kakaom to musí byť užasný koláčik :)
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)