nedeľa, 31. júla 2016

Levanduľové sušíenky





 Susienok nikdy nie je dost. Do mojho "levandulkova" pribudol dalsi prispevok vo forme tychto susienok.  Po levandulovom sirupelevandulovej zmrzline a levandulovej pene sa repertoar  na mojom blogu rozsiruje a tieto skvele maslovo-levandulove susienky.  Vonaju a aj chutia po levanduli, Nie kazdy ma rad chut levandule, ale ti, ktori ju miluju si na tychto susienkach urcite pochutia.
Ingrediencie:
okolo 25 kusov

160 g polohrubej muky
100 g masla
100 g praskoveho cukru
1 zltok
1 KL vanilkoveho extraktu 
2 KL cerstvych levandulovych kvietkov (mozete pouzit aj susene, ale treba asi trochu viac cca 3KL ) 
stipka soli

Postup:
Vsetky suroviny spracujeme na cesto. Zabalime ho do folie a nechame odpocinut v chladnicke 30 minut. Cesto rozvalkame na pomucenej doske na hrubku asi 3mm  a vykrajujeme 4-5 cm kolieska. Pecieme na plechu vylozenym papierom na pecenie pri teplote 180 stupnov C asi 8 minut iba do chvile, ked kraje jemne zacinaju ruzoviet. Nechame vychladit. Po upeceni su chrumkave, casom zmaknu. Dobru chut! 







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)