Susienok nikdy nie je dost. Do mojho "levandulkova" pribudol dalsi prispevok vo forme tychto susienok. Po levandulovom sirupe, levandulovej zmrzline a levandulovej pene sa repertoar na mojom blogu rozsiruje a tieto skvele maslovo-levandulove susienky. Vonaju a aj chutia po levanduli, Nie kazdy ma rad chut levandule, ale ti, ktori ju miluju si na tychto susienkach urcite pochutia.
okolo 25 kusov
160 g polohrubej muky
100 g masla
100 g praskoveho cukru
1 zltok
1 KL vanilkoveho extraktu
2 KL cerstvych levandulovych kvietkov (mozete pouzit aj susene, ale treba asi trochu viac cca 3KL )
stipka soli
Postup:
Vsetky suroviny spracujeme na cesto. Zabalime ho do folie a nechame odpocinut v chladnicke 30 minut. Cesto rozvalkame na pomucenej doske na hrubku asi 3mm a vykrajujeme 4-5 cm kolieska. Pecieme na plechu vylozenym papierom na pecenie pri teplote 180 stupnov C asi 8 minut iba do chvile, ked kraje jemne zacinaju ruzoviet. Nechame vychladit. Po upeceni su chrumkave, casom zmaknu. Dobru chut!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)