štvrtok, 22. septembra 2016

Morský vlk - Sea Bass





Jeden super kratky post. Morsky vlk- Sea Bass je vyborna ryba.  Ma krasne lahodne biele maso. Vyborna jednoducha rychlovka. Ryby pripravujem vacsinou v sobotu pre ich kratku dobu pripravy.Mame to stastie, ze si tu, v Anglicku, mozeme dopriat cerstve morske ryby. Je to o niecom inom ako mrazene ryby zo supermarketu.  S manzelom milujeme ryby a morske zivocichy a vzdy si na nich skvele pochutime. Snad sa vam hodi tato inspiracia.

Ingrediencie:
2 stredne velke ryby - Morsky vlk
2 PL cerstve bylinky  ( nadrobno posekana petrzlenova vnat a rozmarin)
cca 70 ml olivoveho oleja
sol, mlete cierne korenie ( najlepsie cerstvo mlete)
4 tenke platky masla
1 KL korenia na ryby
citronove platky  na ozdobu
2-4 ks paradajok
trochu zeruchy na dozdobenie alebo inej bylinky
pekane zemiaky na prilohu

Postup: 
Ryby si dame vycistit a odtat aj hlavu . Ak vam nevadi hlava na tanieri, mozete piect aj s hlavou. Mne vadi, takze u mna ryba bez hlavy. Kozu narezeme asi v 2.5 cm odstupoch krizom cez trup. Rybu dobre osolime. Snazime sa vtriet sol aj do zarezov. Okorenime. Nadrobno posekane bylinky rozmiesame v olivovom oleji. Touto zmesou dobre vytrieme cele vnutro ryby. Vlozime do zapekacej misy.Rybu oblozime platkami masla a mozeme  posypat korenim na ryby. Oblozime paradajkami, ktorych supku narezeme do kriza a dame piect do rury na 190 stupnov C asi 20 -25 minut. Upecenu rybu pokvapkame citronovou stavou, dozdobime platkami citrona, pecenymi paradajkami  a posypeme zeruchou alebo inou bylinkou. Podavame s opekanymi zemiakmi. Dobru chut!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)