nedeľa 25. septembra 2016

Tartaletky so šampiňonovo-kapustovou plnkou






Ak potrebujete nieco na male pohostenie pre navstevu, tak tieto tartaletky su nato priam stvorene.  Rovnako vyborne chutia teple, ale aj studene. Trochu casu zaberie priprava  kapusty, ale ta sa da   udusit den vopred. Samotna priprava tartaletiek ( za predpokladu, ze uz mate plnku urobenu) trva nejakych tridsat minut uz aj s upratanou kuchynou. My sme si na nich pochutili, tak verim, ze ak sa ich rozhodnete vyskusat, tak si na nich pochutite aj vy.


Ingrediencie:
500 g listkoveho cesta
1 mala hlavka kapusty (300 g udusenej kapusty)
200 g cerstvych sampinonov
1 cibula
sol, cierne mlete korenie
50 g masla  ( roapustit - na potieranie krajov)
3-4 PL oleja

na ozdobu: hrst posekanej petrzlenovej vnate alebo bazalku a pod.

Postup:
Kapustu posekame nadrobno. Na oleji spenime cibulu a pridame posekanu kapustu. Ked je kapusta takmer hotova pidame na platky pokrajane sampinony a spolu este kratko podusime. Osolime, okorenime  podla chuti. Plnku si mozme pripravit aj den vopred.
Listkove cesto rozvalkame tak, aby sme dostali cesto 24cm x 48 cm. Narezeme stvorce o rozmerov 8x8cm . Uprostred stvorca  nalozime plnku tak, aby ostali okraje volne. Minimalne 0.5 cm.  Okraje potrieme rozpustenym maslom. Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri teplote 190 stupnov C asi 15 minut dozlatista. Upecene ozdobime posekanou petrzlenovou vnatou alebo bazalkou. Dobru chut!







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)