nedeľa 19. apríla 2020

Makový pohár s ovocím







Dnes taka rychlovka. Tento dezert som chcela vyskusat uz velmi , velmi davno. Akosi som to vzdy odkladala a konecne dosiel cas na jeho vyskusanie. Inspirovala som sa od mojej sestricky, ktora ho pred par rokmi uverejnila na MMB. Ja som si ho vsak prisposobila podla seba. Do tvarohu som pridala vajecny konak a  samozrejme moju milovanu vanilku z Karibiku :). Na spodok pohara som este naviac pridala pomlete Oreo susienky ( bez kremu ). Niezeby som ich nejako milovala, ale kvoli efektu, kvoli ich tmavej farbe.  Ten tvarohovo-makovy krem si viem predstavit aj s inym ovocim. Mozete pouzit akekolvek ovocie, ktore sa da dobre rozmixovat na hladke pyre. Dezert podavame dobre vychladeny. 
Ingrediencie:
rozpis na 4 porcie

250  g  tvarohu (ja som pouzila jemne hrudkovity)
3 PL     praskoveho cukru
1 KL    vanilkoveho extraktu
100 ml vajecneho konaku 
4 PL     mleteho maku
250 ml slahackovej smotany
1 maly balik Oreo susienok

ovocne pyre
2x 410 g  marhuloveho kompotu

na ozdobu
coko filigranky, slahacka, coko drt alebo podla vlastneho uvazenia

Postup:

Tvaroh dame do misky a pridame cukor, vajecny konak, vanilkovy extrakt. Ponornym mixerom vsetko spolu rozmixujeme na hladku hmotu. Slahacku vyslahame dotuha. Nechame asi 3 PL bokom na ozdobu. Zbytok jemne iba rucne zamiesame do tvarohovej zmesi. Odlozime do chladnicky. 

Marhule scedime od stavy. Rozmixujeme ich na jemne pyre. 

Susienky oddelime a odstranime krem. Pomelieme ich. 

Plnime do poharov. Susienky, makovy krem, ovocne pyre. Makovy krem, ovocne pyre. Vrch ozdobime slahackou a coko ozdobami. Odlozime do chladnicky dobre zachladit. Dezert podavame dobre schladeny. Prajem dobru  chut!

Poznamka: pomlety mak ochutnajte, aby nebol horky. Pokazite tym chut celeho dezertu.




2 komentáre:

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)