Mozno vas prekvapi kombinacia cukety a cokolady. Vedzte, ze tu pridanu cuketu vobec nie je citit v kolaciku. Jej ulohou je zvlacnovat cesto a tuto ulohu zvlada uplne bravurne. V ceste je citit cokoladu a jej chut je podfarbena pridanou skoricou a vanilkou. U nas sa tento zakusok stal velmi oblubenym a v poslednom case som ho piekla niekolkokrat. Recept som dostala od dcerinej svagrinky a pochadza z webovej stranky: Zeny v meste . Recept pridavam s mojimi upravami. Priprava zakusku nie je narocna a ja len mozem odporucit vyskusat ho. Nech sa paci, tu je recept:
Ingrediencie:
rozpis je na plech 30x40 cm
1 hrncek = 250 ml
3 hrnceky polohrubej muky
3 PL kakaa
1 KL soda bicarbony ( zarovnana)
2 KL prasku do peciva
2 KL mletej skorice
1,5 hrnceka mlieka
3/4 hrnceka oleja
4 vajcia
1-1,5 hrnceka krystalovaho cukru
1 KL vanilkoveho extraktu ( ak nemate, pouzite 2 vanilkove cukre)
3 mensie cukety alebo 1 vacsiu ( 3 hrnceky nastruhanej cukety)
200 g horkej cokolady
okrem toho:
malinovy alebo ribezlovy dzem na potretie upeceneho zakusku
2-3 PL kokosu na posyp
Postup:
Nastruhame cuketu na struhadle na jablka. Ak mame mladu, netreba osupat, mozeme struhat aj so supou. Ak mate starsiu ( vacsiu) z, ktora uz ma supku starsiu, tak osupeme, rozpolime a vyberieme jadierka. Odlozime bokom.
Muku, kakako, prasok do peciva, skoricu, soda bicarbonu preosejeme, pridame nasekanu cokoladu a dame stranou.
Vajcia naslahame s cukrom do penista. Pridame vanilkovy extrakt, mlieko, olej a spolu preslame. Pridame sypke suroviny a nakoniec vyzmykanu, postruhanu cuketu. Premiesame a vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Pecieme pri 180 stupnoch C asi 25- 30 minut. Skuska spajlou. Ja som potrela upeceny zakusok dzemom a posypala struhanym kokosom. Mozete iba posypat praskovym cukrom, alebo podavat s kopcekom zmrzliny. Fantazii sa medze nekladu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)