nedeľa 28. februára 2021

Mini cheesecake

 










Chutnucke, milucke, peknucke . Konecne po dlhsom case mozem s kludnym svedomim uvrejnit dobry recept. Odporucam  vam rozhodne  vyskusat ho. Tieto mini cheesecaky su velmi chutne a nenarocne na pripravu. V kratkom case som ich  piekla dvakrat po sebe. Naozaj, vela k tomu netreba a raz dva vycarujete tieto male pohladne kolaciky. Su velmi chutne a ich vzhlad mozete dotvorit zdobenim cerstvym ovocim, slahackou, ci jemnym kremom. Ja som volila malinovy dzem a cerstvu malinu. Cheesacake s jemnym nadychom chuti citronu, vanilky  a doplneny jemne kyselkavym dzemom chutia lahodne. Mam rada taketo variabilne kolaciky, kotrych finalna podoba sa da dotvorit podla vlastnej fantazie a chuti.  Jedinou nevyhodou je dlhsia doba chladenia. Treba ich po upeceni nechat vychladit pri izbovej teplote a potom este v chladnicke par hodin, najlepsie celu noc. Podte smelo dotoho, som presvedcena, ze nesklamu ani vas. Pozrime sa ako na to:

Ingrediencie:
rozpis na 12 mini kolacikov

 na susienkovy zaklad: 
150 g susienok ( celozrnne, maslove a pod.) 
50 g masla roztopit ( nie  preprazit) 


na krem:
400 g kremoveho syra Philadelphia ( ja som pouzila Goldessa z Lidl)
2 vajcia
120 g praskoveho cukru
180 g  greek style jogurt
1 KL vanilkoveho extraktu
1 PL citronovej stavy
kora z 1 neosetreneho citrona ( jemne nastruhat)
20 g hladkej muky

Postup:
Susienky pomelieme na robote na jemnu zmes. Maslo rozpustime na miernom ohni. Nechame trochu vychladit a zalejeme nim susienky, premiesame.
Do formy na muffiny rozlozime 12 papierovych kosickov a tuto susienkovu zmes rozdelime do kosickov. Vychadza to zhruba 1 plna PL susienkovej zmesi na jeden kosicek. Susienkovu zmes urovname v kosickoch. Najlepsie s malym poharikom s rovnym dnom. Odlozime bokom.

Kremovy syr premiesame s praskovym cukrom. Po jednom pridame vajcia a preslahame. Pridame jogurt, vanilkovy extrakt, citronovu stavu a koru a dobre preslahame mixerom, ale iba kratko, kym sa suroviny nespoja. Slahame na najnizsich  otackach. Nakoniec pridame muku a opat kratko preslahame. Zmesou plnime vopred pripravene kosicky asi 3 mm od vrchu. Pri peceni nenarastu ako klasicke muffiny. Pecieme vo vopred vyhriatej rure pri teplote cca 175 stupnov C 15 minut. Kolaciky po upeceni  maju stred konzistencie husteho rosolu , to znamena, ze ked s nimi trochu potrasiete, stred kolacika sa jemne hybe.   Netreba ich prepiect. Ak by sme ich dlho piekli, alebo piekli pri vyssej teplote, stred kolacikov by mohol popraskat.  Nechame vychladnut vo forme a potom ak mame moznost aj s formou ulozime do chladnicky aspon na tri hodiny, no najlepsie vsak cez noc. 
Pred podavanim mozeme ozdobit podla vlastneho uvazenia, tak ako som uz pisala v uvode. 

Dobru chut!  




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)