nedeľa 13. novembra 2011

Kuracie prsia s cibulovou omackou

Dobre, dobre. Uznavam, ze  ta omacka nevyzera  velmi vabivo. Ked ju vsak ochutnate , uznate, ze je absolutne fantasticka a ku kuracim prsickam na prirodno sa skvele hodi. Cibula s jablckami podusena na pravom masle. Sladko-kyselkavu chut omacky zvyraznime pridanim tmaveho balzamikoveho octu a kdesi v pozadi jej chut mierne podciarkne stipka bieleho  korenia. Pozyvam vas na prezentaciu pripravy tohto chutneho papkanicka. Nech sa paci, pozrite sa ako nato:
Ingrediencie:

Kuracie prsia 
sol, biele mlete korenie
olivovy olej ( moze byt aj slnecnicovy)

Na omacku:
(rozpis na 4 porcie)
50 g masla
2 cervene cibule
2 kyslejsie jablka
300 ml vyvaru
sol, biele mlete korenie
cca 1 PL tmaveho balzamikoveho octu

Postup:
maslo rozpustime na panvici. Pridame nadrobno porezanu cibulu a jablka na platky. Podusime asi 5 minut prikryte pod pokrievkou. Premiesavame, aby nam neprihorelo. Podlejeme vyvarom, osolime, okorenime a dusime domakka. Ked su jablcka aj cibula makke, ponornym mixerom rozmixujeme a vratime spat na panvicu. Ochutime solou , korenim (opatrne!!!!!) , balzamikovym octom. Nechame kratko prevriet a odstavime. Ak by bola omacka velmi riedka, mozete si ju podla potreby zahustit solamylom. Ja som nezahustovala, pretoze mala akurat dobru konzistenicu. Maso oslolime, okorenime a opecieme na panvici. Panvicu iba potrieme olejom, dobre rozpalime a potom teplotu trochu zmernime a maso opecieme z oboch stran. Podavame so zemiakmi. A hotovo!





Prajem  vam  skvely  gurmansky  zazitok!

10 komentárov:

  1. Paradicka....Adrika ty uz mas vianocnu naladu! :) Co je super, lebo mi to pripomenulo, ze nesmiem zabudnut zabalit Mikulasske cizmicky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adka až sa mi zbiehajú sliny tak si to super opísala a ako lákavo to je naservírované mňam . Betka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ano Miska, uz sa nam akosi "zvianocieva".

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Betuska a ja, ze ta omacka nevyzera velmi fotogenicky, tak nikoho nezaujme. Naozaj vrele doporucujem vyskusat. Je mnaaaaaaam. Dakujem za tvoj mily komentarik

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež súhlasím, že omáčka nevyzerá fotogenicky. Môj muž ju odmietol vyskúšať, lebo že vyzerá ako zvratky. Škoda... Rozmýšľala som, že či by som ju nabudúce neurobila z bielej cibule. Farba by bola znesiteľnejšia a chuť by sa asi veľmi nezmenila. Neskúšala si?

      Odstrániť
    2. Ni neskusala som. A vyskusas , budem rada tvojmu komentaru k omacke :)

      Odstrániť
  5. Dám si poradiť ja síce maslo nedám ale určo to bude skvelé aj tak,už sme si zvykli na odlišné stravovanie ale čo už zdravie je zdravie pekný večer Betka.A ešte ten milý "starý pán" je rozkošný pá.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dakujem Betka, toho stareho pana manzel komentoval slovami: "skoro ako ja":) a cim nahradzas maslo?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krása, kuřecí nebo kachní maso na másle s jablky a cibulí občas pečeme, takže věřím, že tohle muselo být vynikající :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Opravdová mňamka!!! Děkuji za recept. Dnes jsem dělala k obědu a manža se olizoval až za ušima. ♥

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)