Tie jahodky v supermarkete na mna tak vyzyvavo hladeli...neodolala som a jednu krabicku som vlozila do nakupneho kosika.Viem, ze niet nad vlastnorucne dopestovane, ale asi este par rockov potrva, kym si opat pochutnam na tych, z vlastnej zahradky. Pacia sa mi torty oblepene dlhymi piskotami vid moju velkonocnu mandarinkovu tortu a tak som sa rozhodla opat pouzit tento motiv pri jahodovych mini tortickach. Nemozem si pomoct,ale ta cervena je na fotografiach taka sexi....Velmi sa mi pacia....a vam?
Ingrediencie:
na 4 torticky
300 g cerstvych jahod (myslim,ze by sa dali pouzit aj mrazene alebo kompotovane)
1-2 PL cukru ( u mna hnedy)
80-100 ml jahodoveho sirupu
4 platky platkovej zelatiny (Dr.Oetker)
250 ml slahackovej smotany
18 ks dlhych cukrarenskych piskotiek
okrem toho na ozdobu:
100 ml slahackovej smotany
2-3 cerstve jahody
Postup:
Jahody pokrajame na mensie kusky, dame do kastrolika, podlejeme sirupom a pridame cukor podla potreby. Jahody nechame prejst varom a odstavime ich. Do studenej vody namocime platky zelatiny. Jahody rozmixujeme a prepasirujeme cez huste sitko. Zmaknute zelatinove platky vyzmykame od vody, pridame ich do teplych rozmixovanych jahod. Dobre premiesame, kym sa zelatina celkom nerozpusti. Slahackovu smotanu vyslahame dotuha. Asi dve lyzice slahackovej smotany pridame do vychladnutej jahodovo- zelatinovej zmesi. Dobre premiesame a potom to cele vmiesame do vyslahanej slahacky. Vmiesavame po castiach jemnymi kruzivymi pohybmi,aby sme slahacku velmi "nerozbili". Zapekacie misticky (alebo ine) vylozime dvomi asi 3cm pasmi alobalu tak, aby sa pasy alobalu na dne misticky krizovali a okraje obalovych pasov previsali cez misticku ( pozri foto). Ulahci nam to vyberanie stuhnuteho dezertu z misticky. Dlhe piskoty prerezeme na polovicu (najlepsie nam k tomu posluzi zubkovany noz,rezememe na tej pocukrovanej strane).Vylozime nimi dokola misticku a to tak,ze pocukrovana strana piskoty bude na torticke z vonkajsej strany a plnime jahodovou penou. Odlozime do chladnicky aspon na 2-3 hodiny do uplneho stuhnutia. Pred podavanim vyberieme z misticky, odstranime alobal. Vrch mozeme zdobit podla vlastnej fantazie napr.vyslahanou slahackou a cerstvymi jahodami alebo iba jahodami....
vyzeraju fantasticky,Adka! poslem ti medvedi cesnak a ty mi jednu torticku(siiiiim) posli na vymenu :))
OdpovedaťOdstrániťDakujem Andrejka :)myslim, ze ani jedno ani druhe by tu dlhu cestu nevydrzalo :)
Odstrániťniečo prekrásne a napadité :-)
OdpovedaťOdstrániťIvka, tesim sa, ze sa ti pacia :)
Odstrániťmám dotaz kolik ml pyré + sirupu na ta 4 plátky....400ml celkem?
OdpovedaťOdstrániťDanka jahody zasypat s cukrom podliat a rozvarit, potom rozmixovat a prepasirovat....ja sa uz nepamatam kolko ml toho pyre bolo.....:)
Odstrániť