nedeľa, 19. mája 2013

Marocky baklazan







Receptik som videla u Zuzky. Moja starsia dcerka je vegetarianka a preto tento recept by som rada venovala jej. Raz za cas je vsak dobre aj pre nas ( masozravcov) dopriat si takuto zeleninovo-syrovu pochutku . Priprava baklazanu  je nenarocna. S hriankou  a zelenym salatom  si doprajme  lahky  letny obed. 

Ingrediencie:
baklazan ( pocitajte aspon 1 na osobu)
olivovy olej
sol
citronova stava
sezamove semiacka
prip. chilli lupienky
Feta syr (prip. iny, podobny)

salat podla chuti

dresing
Tahini pasta ( asi 2 PL)
olivovy olej  ( asi 2 PL)
citronova stava z pol citrona
2 struciky prelisovaneho cesnaku
asi 1 PL medu
1-2 PL vody
sol
okrem toho:
asi 2 PL sezamovych semiacok  (na posyp)

Postup:
Baklazan umyjeme, osusime a prerezeme pozdlz na polovicu. Urobime priecne zarezy do kriza. Davame pozor, aby sme neprerezali supinu. Osolime a polozime na papierovu utierku na 10 - 15 minut reznou stranou dolu. Nechame ho vypotit .Na suchej panvici oprazime sezamove semiacka , odlozime bokom a nechame vychladnut. Ruru rozohrejeme ruru na 200 stupnov C. Baklazan potrieme olejom a dame piect do rury cca 15 minut do zlatova. Vyberieme z rury, posypeme rozdrvenou fetou a dame este na chvilu zapiect 7-10 min. Mediztym si pripravime dresing. Z uvedenych surovin tycovym mixerom vsetko spolu rozmixujeme. Ja som este naviac pridala chilli lupienky.
Baklazan ulozime na zeleny salat. Posypeme sezamovymi semiackami, pokapeme dresingom a mozeme si pochutnavat.









3 komentáre:

  1. také jednoduché a ako chutne to vyzerá.........

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milujem túto zeleninu, takže si sprivatizujem tvoj receptík :-)a urobím to. Adrika, vďaka za receptík

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na ja ich darf nicht so viel schauen beim Anblick von denen Rezepten krig ich immer Hunger super Adriane liebe grüße Karin

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)