streda 9. októbra 2013

Mini cheesecake Lindt





Dalsia dobrotka z  karamelovych bonbonov Lindt Lindor Caramel. Lindt uvadza  na trh  v mesiaci oktober nove caramelove bonbony. Su vyborne, ako vsetky cokolady od tohto vyrobcu. Doporucejem ich vyskusat. Myslim, ze coskoro ich bude dostat v kazdom obchode, kde najdeme aj ostatne cokolady tejto znacky. Dnes vam ponukam dalsiu dobrotu, tentokrat pecenu. Mini cheesecake Lindt  s malym prekvapnim uprostred -  schovanym   karamelovym bonbonom. Dezerty s karamelovymi bonbonmi , ktore vam ponukam su z katgorie narocnejsie, ale ta kvalita bonbonov si to aj vyzaduje. Jednoducho povedane:  vynimocnost za vynimocnost....

Ak radi sutazite davam do pozornosti:
 "Milujete sport a čokoládu Lindt? Pak právě pro Vás je tu soutěž o sportovní tašku vlastnoručně podepsanou tenisovou hvězdou Rogerem Federerem, ve které se ukrývá 1000 pralinek Lindor Caramel. " 
Viac na FB stranke    Lindt čokoláda, CZ - SK
Ingrediencie:
rozpis je na 6 kusov  mini cheesecakov s priemerom 6,5 cm a 3 kusy s priemerom 7,5 cm
podlozka:
150 g polohrubej muky
75 g praskoveho cukru
1/2 KL prasku do peciva
50 - 75 g masla ( mnozstvo masla zavisi od velkosti vajca)
1 PL preosiateho kakaa
1 vajce

tvarohova vrstva:
250 g makkeho tvarohu ( u mna Quark)
250 ml mlieka
75 g praskoveho cukru
50 ml oleja
1/2 sacku vanilkoveho pudingu
2 zltka

snehova vrstva:
2 bielka
120 g cukru
stipka soli

okrem toho:
karamelove bonbony Lindt Lindor Caramel

Postup:
V miske zmiesame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva, cukor, kakao, maslo a zltok. Spracujeme cesto, zabalime do folie a odlozime do chladnicky zachladit na cca 30 minut.


Pripravime si kovove formicky. Z papiera na pecnie nastrihame pasy na vysku formiciek a dlzku tak, aby sa nam konce papierovej obruce prekryvali. Mozeme si pomoct, aby sa papier netocil, jemne namocime prst do oleja a potrieme koniec papieroveho pasu. Pekne sa konce spoja a papier sa prestane tocit. Formicky ulozime na plch vylozeny papierom na pecenie.
Cesto rozvalkame na hrubku cca 0,5 cm a vykrojime formickou podlozky na mini cheesecaky. Ulozime do formiciek.
Cesto je dost jemne, pomozeme si nozom  s okruhlym  koncom. Najlepsie ak mate silikonovu podlozku, netreba podsypavat a pridavat viac muky. Ak nemate silikonovu podlozku, podsypujte iba minimom muky.

Pripravime si plnku zmiesanim vsetkych surovin na tvarohovu vrstvu.


Tvarohovu zmes rozdelime do formiciek asi 0,5 cm - 1 cm od vrchneho okraja. Do prostriedku vlozime karamelovy bonbon Lindt Lindor Caramel. Pecieme vo  vopred vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C asi 25 minut. Nechame ochladit vo formickach. Potom vyberieme z formiciek a odstranime papier na pecenie. Ak by pri peceni  vrch zacal rychlo  hnednut, tak polozime na   vrch formiciek  papier na pecnie

Bielka slahame so stipkou soli . Ked  bielka zacnu beliet, pridame cukor a preslahame. Misku prelozime nad paru a slahame  asi 10 minut. Davame pozor, aby sa dno misky nedotykalo vody. Ked uz mame sneh pekne naslahany, tuhy a metlicky zanechavaju stopy prelozime sneh do cukrarenskeho vrecka a  na vychladnute mini cheesecaky nastriekam snehove ciapocky.
Flambovacou pistolou mozeme jemne oslahnut plamenom penu. Ak nemame flambovaciu pistol, tak dame pod gril na par minut. Tento krok mozno uplne vynechat. Na chuti to nic nemeni.





13 komentárov:

  1. Perfektné! Zatiaľ sa mi asi najviac páči zo série karamelové Lindt :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za pochvalu Danka....tesim sa, ze sa ti pacia :)

      Odstrániť
  2. to vypadá tak úžasně krásně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Adrianka, chcela by som sa opýtať, kde si kúpila tie kovové formičky

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak toto ma dostalo, to skrátka musím :) Dana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jaký tvaroh používáte? ve vaničkách nebo v alobalu kostky??Danka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka v rozpise na plnku uvadzam:
      tvarohova vrstva:
      250 g makkeho tvarohu ( u mna Quark)......makky tvaroh .....vo vanicke je hrudkovity tvaroh.....ja pouzivam najradsej Quark - makky tvaroh....tu, v Anglicku, nepoznaju taky klasicky tvaroh ako je u nas.....pekny vecer prajem

      Odstrániť
  6. dobrý den, pokud bych ho pekla v klasické formě 24 cm, tak je postup stejný? nebo těsto předpéct?Danka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka netreba predpiect cesto, mozno piect spolu to hnede aj tvarohove cesto :)

      Odstrániť
  7. Adrianka sú vynikajúce včera som ich skúšala a vydarili sa parádne , ďakujem za chutný receptík. MArianna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. takto sa velmi tesim....ak mas fotku, bola by som rada ak by si mi mohla poslat .....velmi by ma potesila...dakujem :)

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)