nedeľa 16. februára 2014

Arašídové sušienky


Dcera mi poslal recept na tieto susienky, vraj ci nechcem vyskusat. Mala som doma arasidove maslo, ktore uz bol najvyssi cas spotrebovat, tak mi tento recept prisiel vhod. V jednej miske zmiesame vajcia s arasidovym maslom v druhej zmiesame sypke suroviny, ktore primiesame k vajciam a maslu. Nasulame gulky, ktore pred pecenim stlacime  na placky. Upecieme a mame hotovo! No kto by nechcel vyskusat takuto jednoduchu zalezitost? Susienky su po upeceni  makke, ale chladnutim mierne zatvrdnu. Vrch je pekne chrumkavy a vnutro susienok ostane primerane makke.  S mliekom su vhodne aj na ranajky........



Ingrediencie:
na 30 kusov

3 vacsie vajcia
1 flaska arasidoveho masla (s kuskami arasidov -crunch) 437 g
185 g hladkej muky
250 g krystaloveho cukru
1 KL prasku do peciva
1/4 KL soli
200 g cokoladovych cipsov
150 g prazenych slanych arasidov

Postup:
V miske rucne jemne naslahame vajia a pridame arasidove maslo. Pomaly premiesame. V druhej miske zmiesame preosiatu muku s cukrom , praskom do peciva a solou. Sypku zmes primeisame k vajciam. Spracujeme  cesto a z cesta usulame gulky, ktore kladieme na plech vylozeny papierom na pecenie. Pred pecenim prstami mierne stlacime na nie prilis tenku placku. pecieme vo vyhriatej rure( v teplovzdusnej)  pri teplote 160 stupnov C asi 12-15 minut. Elektricka rura  180 stupnov, plynova 4-5. Po upeceni nechame vychladnut na plechu. Uchovavame v uzatvaratelnej doze.




4 komentáre:

  1. Aďka opäť raz recept lahodiaci nielen oku, ale aj chuťovým bunkám. Arašídové maslo milujem :) K fotkám niet čo dodať - vysoký štandard :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. toto urcite vyskusam, moje chute ...a krasne fotky, Adka.

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)