nedeľa 23. februára 2014

Bielková roláda kakaová s malinami


Dnes jedna rychlovka. Tuto roladu mate urobenu raz-dva. Ani si nestacite uvedomit, ze ste zacali piect a uz  aj koncite. Vazne, nevymyslam. Po dobrych skusenostiach s bielkovou roladou, ktoru som piekla pred nejakym casom  http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/11/bielkova-rolada-s-citronovou-plnkou.html som mala v plane vyskusat tuto kakaovu. A kedze som nemala velmi casu na vypekanie, tak mi tento recept prisiel akurat vhod. Uz ta, s citronovu plnkou nam velmi chutila a musim povedat, ze ani tato nesklamala. Korpus je velmi jemny a napriek tomu, ze  pre mna tam ide  dost velke mnozstvu cukru rolada vobec nie je presladena a prijemne doplnala nedelnajsiu pobednajsiu kavicku. 

Dnes bez fotopostupu. Najdete ho u vyssie spomenutej rolady. Postup je ten isty, len tu najviac pridavame kakao. Velmi doporucujem vyskusat tuto lahodnu roladu.

Ingrediencie:
5 vajecnych bielkov
225 g krystaloveho cukru 
1/2 KL octu
1 KL solamylu  (u mna cornflour)
30 g kakaa ( preosiateho)
stipka soli

plnka:
250 ml slahackovej smotany
150 g cerstvych malin ( pripadne ine drobne ovocie)
1-2 PL praskoveho cukru ( mozno vynechat, podla vlastneho uvazenia)
asi 1 PL praskoveho cukru na posyp

Postup: 
Obrazkovy postup najdete TU. Bielka vyslahame so stipkou soli. Pridame krystalovy cukor  a dobre vyslahame, kym sa cukor nerozpusti. Pridame ocot, preslahame. Rucne vmiesame preosiate kakao zmiesane so solamylom. Pecieme vo vopred vyhriatej rute pri teplote 180 stupnov C cca 15 minut. Pouzijeme mensi plech o rozmerov 25x35 cm ( vonkajsi okraj). Plech vylozime papierom na pecenie.  Po upeceni vyberieme z rury aj z plechu  a nechame ochladit pri izbovej teplote. Medzitym si vyslahame slahackovu smotanu ( ak nechceme sladke, cukor vynechame). Cisty papier na pecenie posypeme praskovym cukrom. opatrne preklopime piskotu na pocukrovany papier. Papier, na ktorom sa korpus piekol stiahneme a korpus potrieme vyslahanou slahackovou smotanou. Poukladame maliny a pomocou papiera opatrne stocime, tak aby preklad bol naspodku. Jemne ( cez sitko) poprasime praskovym cukrom. 


15 komentárov:

  1. Ooo můj bože, teď nebudu spát, to vypadá mňamózně ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adrianka nádherný recept, nádherné fotky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádhera, citrónová byla výborná, jen se po ní u nás zaprášilo, Tahle bude také výborná. Jindra

    OdpovedaťOdstrániť
  4. chcem sa opýtať, čo potom robíš so žĺtkami. Ďakujem za odpoveď

    OdpovedaťOdstrániť
  5. dakujem za vynikajuci receptik, Rolada chutila fantasticky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Germa, pouzijem do prazenice, do omelety, do plnky v nedelnajsej polievke a rozne....je vyhodou, ked pecies a zvysia sa ti bielka a vtedy spichnes raz takuto roladu z belkov :)....prepac, ze odpisujem az teraz, boli sme na dovolenke :)....pekny den prajem

    OdpovedaťOdstrániť
  7. prosim Vas, chcem vyskusat tuto roladu len sa chcem opytat slahacku treba dat na vychladnuty korpus , pekne sa to stoci nemusim sa bat , ze mi korpus pri stoceni popraska??? dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mily anonnym, ano na vychladeny korpus....nesmiete roladu vysusit a treba s nou pracovat opatrne.....v postupe je vsetko presne napisane....nech sa vam dari :)

      Odstrániť
  8. Zdravím Vás, Vašu citrónovú roládu robím bežne, má obrovský úspech a túto vyskúšam tiež, vyzerá skvele. Ďakujem za super recepty

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Neustále sa vraciam ku všetkým Vašim roládam podobného charakteru, chýbajú mi Vaše nové recepty a skúsenosti k kuchyne. Pridáte niečo?

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)