pondelok 31. marca 2014

Jahodovo-pudingový zákusok






Tento zakusok som pred niekolkymi rokmi objavila na  nejakej polskej stranke. Povodny recept bol na jablka v pudingovej plnke. Mozno preto mal taky srandovny nazov - Svokrin usmev. Pravdepodobne niekomu jablka v tom pudingu po nakrajani pripominali svokrine zuby, tak preto ten nazov. No, neviem. Piekla som ho uz velakrat  v kombinacii s roznym ovocim a roznymi pudingami. Vyborna je kombinacia macipanoveho pudingu s hruskami.  Mozete si urobit cesto s kakaom alebo bez kakaa. Je to naozaj velmi variabilny zakusok. Dalsim plusom je to, ze je ho vela a vyborne chuti. Tak uz nech sa rozhodnete urobit si akukolvek kombinaciu, verim, ze si na nom pochutite.

Ingrediencie:
3 pohare hladkej muky
1 pohar praskoveho cukru
250 g masla ( alebo  Hery)
2 PL kyslej smotany
1 vajce
1 zltok
2 vanilkove cukre
2 PL kakaa
1 KL prasku do peciva
ak chceme svetle cesto, miesto kakaa pridame postruhanu citronovu koru
1 pohar=250ml

Plnka:
1000 ml mlieka
4 jahodove pudingy
6 PL krystaloveho cukru
3 jahodove kompty (okolo 400g)
trochu jahodoveho dzemu na potretie cesta

Postup:
Z muky, masla, kakaa, praskoveho cukru, vajca a zltka, kyslej smotany  a prasku do peciva spracujeme cesto. Zabalime do folie a odlozime do chladnicky zachladit aspon 1/2 hodiny. Cesto vyberieme z chladnicky, rozdelime na plovicu. Jednu polovicu cesta rozvalkame a vlozime do vymasteneho a mukou vysypaneho plechu ( 30x40 cm). Potrieme dzemom a ulozime odkvapkane jahody. V studenom  mlieku rozmiesame pudingove  prasky  a za staleho miesania uvarime husty puding. Pred dovarenim pridame cukor, zamiesame a nechame kratko zovriet.  Cukor sa v horucom pudingu rozpusti a usetrime si umyvanie dalsej nadoby. Puding po uvareni ( este teply) nalejeme opatrne na jahody. Rozvalkame druhu polovicu cesta a polozime na puding. Dame piect do vyhriatej rury na 180 stupnov C. Pecieme asi 30-35 minut. Po vychladnuti pokrajame a poprasime praskovym cukrom.










                                         Dobru chut !


4 komentáre:

  1. Ty ma chceš zničiť ? ešte som nestihla ten jahodovy lindt a uz ďalší chýrny jahodovy.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adrianka, sliny mi tečú, nádhera, k Tebe sa dostať na návštevu, tak sa ma už nezbavíš

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzerá super, určite aj tak chutí. Asi som urobila správne, keď som si zakázala chodiť na tvoje stránky neskoro večer. Teraz nemám vôbec pavlovovské reflexy :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)