Vyborne, chutne maso . Naozaj. Velmi sme si pochutili. Ak mate radi sladkokyselkavu chut neostava mi nic ine iba vam odporucit vyskusat tento recept. Ja som pridala ja trochu cerstvej chilli papricky na zvyraznenie chute. Mozete vsak kludne vynechat. Tak sa pozrime ako si pripravit toto chutnue jedlo.
Ingrediencie:
600g kuracich prs
3 zltka
2 PL Solamylu ( u mna Cornflour)
sol, mlete biele korenie
1 cibula
100 ml oleja
150 g sampionov ( mali by byt shitake ale ja som pouzila chesnut mushrooms)
1/2 zelenej papriky
1/2 cervenej papriky
1/2 zltej (oranzovej) papriky
1 mala konzerva bambusovych vyhonkov
1 mensia konzerva ananasu
1 KL Solamylu ( u mna Cornflour)
2 PL worchestrovej omacky
4 PL sojovej omacky
1-2 struciky prelisovaneho cesnaku
hrst lupanych arasidov ( ak puzijeme slane, treba ich trochu "utriet" v papierovej utierke)
1/2 chilli papricky ( mozno vynechat)
2-3 PL oleja pod zeleninu
Postup:
Maso umyjeme, osusime. Pokrajame na kocky asi 2x2 xm. Zltka rozslahame, pridame Solamyl, sol, korenie a preslahame. Narezane maso pridame do tohoto pacu. Zamiesame, aby sa cesticko dostalo na kazdy kusok masa. Odlozime do chladnicky aspon na pol hodinu. Cim dlhsie maso postoji v paci tym je chutnejsie.
Na panvici rozohrejeme olej a kuracie kusky opecieme z kazdej strany. Opekame v malych mnozstvach a vzdy jednotlive kusky od seba oddelime a davme pozor, aby sa nam nezlepili dokopy. Ked mame maso hotove, vyberieme z panvice a odlozime bokom. Udrziavame v teple.
Na cistej panvici na 2-3 PL oleja jemne osmazime nadrobno pokrajanu cibulu. Pridame pokrajane na kocky pokrajne papriky, Ked su papriky takmer hotove pridame pokrajane sampiony, hrst arasidov, prelisovany cesnak a spolu osmazime. Pridame sojovu a worchestrovu omacku. Mozeme dochutit malym mnozstvo chilli papriky. Ak je potrebne podlejeme malym mnozstvom vody a podusime vsetko spolu. Nakoniec primiesane ananasovy kompot, z ktoreho sme zliali stavu a scedene bambusove vyhonky. Preniesame. V ananasovej stave rozmiesame 1 KL Solamylu a nalejeme na podusenu zeleninu. Pridame maso, premiesame, nechame. aby omacka zovrela a ihned odstavime z tepla. Podavame s ryzou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)