nedeľa 8. júla 2012
Plnene kosicky z tortilly
Robili sme si s dcerou gyros a zvysili sa mi tortillly. Nechcela som ich zamrazovat, tak ma napadlo takto ich zuzitkovat. Boli chutovo vyborne, len manzel skonstatoval, ze pre neho je tam vela plnky a malo cesta:) . Vraj som to mala robit v tych chlebovych kosickoch ako v minule. Pointa vsak bola v tom, ze som potrebovala zuzitkovat zvysne tortilly:))). U nas taketo lakocikny su dost v kuzrze, takze nabuduce urcite dam menej plnky. Je to nenarocne na pripravu a rovnako aj na suroviny. Za par minut vycarujete skvelu mnamku, ktorou pohladite bruska nielen svojich najblizsich, ale aj necakenej navstevy.
Ingrediencie:
rozpis na 12 kosickov
4 tortilly
5-7 ks sampinonov
1/2 poru
1/2 cervenej papriky
2 PL oleja,
sol, korenie
200 g cheese cream ( mozno nahradit napr. Bambinom)
50 ml kyslej smotany ( u mna 3 PL greek style jogurt)
50 g tvrdeho syra
1 vajce
Postup:
Z tortilly vykrojime vykrajovatkom vacsie kruhy ( mne vysli 3 z jednej) a vylozime nimi formu na muffiny. Pripravime si plnku: na oleji orestujeme na kruzky nakrajany por, pridame na drobne kocky pokrajane sampinony a farebnu papriku. Osolime, okorenime. Podusime do makka, odlozime trochu ochladit.Syr,smotanu rozmiesame s vajickom, pridame postruhany syr, zamiesame. Nakoniec pridame podusenu zeleninovu zmes, zamiesame a plnime pripravene kosicky. Dame zapiect v rure na 180 stupnov C asi 10 minut.
Dobru chut!
Zverejnil
Adriana
o
23:07:00
Odoslať e-mailomBlogovať!Zdieľať v sociálnej sieti XZdieľať v službe FacebookZdieľať v službe Pinterest
Menovky:
Chutovky
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Veľmi dobre to vyzerá a určite aj tak chutí :-)
OdpovedaťOdstrániťZaujímavé, určite chutili. Našla som si teraz aj tie v toustových chleboch, lebo som ich doteraz akosi prehliadla. Nuž, čo je dodať. Teba to varenie (na rozdiel odo mňa) baví :-)
OdpovedaťOdstrániťvýborný nápad a nádherné fotky, samozrejme aj výsledok! :-)
OdpovedaťOdstrániťTO JE NENI FAYR MAM HLAD JAK VLK A CO MAM FOTKY A ZALUDEK KROUTI :JESSES MOC DOBRY CO OD TEBE TADY VIDIM HEZKY TEBE ZDRAVIT HLADOVA KARIN
OdpovedaťOdstrániťurcite niekedy urobim, vyzera to supersky! vcera som robila bravcovu panenku s bazalkovou omackou, dakujem za receptik, velmi nam chutilo!!!
OdpovedaťOdstrániťHNED BY SOM SI DALA
OdpovedaťOdstrániťake mile chutovecky,Adrika :) ty sa vies vynajst !!!
OdpovedaťOdstrániťnení nic lepšího než do křupava vypečená tortilla. Určitě musím vyzkoušet :-)
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániťOh I love a blog about food and recipe!
OdpovedaťOdstrániťI love your blog! And those pictures look good!
I'm following you now (:
Dobry den, chcem sa spytat, ci ste mafinovu formu predtym aj vymastili a ci sa tortila neprilepila. A aky je priblizne priemer vykrajovacky, neviem to odhadnut z fotky :) Dakujem za radu aj za recept, chcem ho vyskusat :)
OdpovedaťOdstrániťMily anonym, myslim, ze somvamuz odpovedala na najrecept.sk :)....formu som nemastila a vykrajovatko ma priemer 15 cm:)...pekny den vam zelam
Odstrániť