nedeľa 15. júla 2012

Zapekane sampinony s kuskusom



Opat jedna skvela rychlovecka. Kuskus mam rada. Vacsinou si ho robim iba ako salat, prip. ako prilohu k masu  v kombinacii s cerstvou zeleninou (paprika, paradajka, mlada cibulka ), alebo aj s konzervovanou zeleninou ( kukurica, olivy, kapari ). Tentokrat posluzil ako napln do zapekanych sampinonov. Naozaj velmi jednoduche a chutne.

Ingrediencie:
na 4 porcie

12 stredne velkych sampinonov
120 g mrkvy
1/2 poru
2 PL oleja
sol, bile mlete korenie
1/2 PL kurkumy
5 PL kuskusu ( 1/2 pohara)
1 pohar vyvaru na zaliatie kuskusu
1PL posekanej ptrzlenovej vnate
60 g postruhaneho syra
olej na pomastenie zapekacej misy

Postup:


Sampinony ocistime, odrezeme hlubiky a pokrajame na drobne kusky, hlavicky odlozime bokom. Mrkvu ocistime, postruhame na struhadle na jablka. Por pokrajame na male kocky. Na panvici rozohrejeme olej a mrkvu s porom porestujeme cca 3 minuty. Potom pridame pokrajane sampinony, ochutime solou , korenim a kurkumou. Prikryte, za obcasneho premiesania, dusime asi 10 minut. Medzitym si kuskus zalejeme teplym vyvarom a prikryte nechame postat asi 10 minut. Zeleninu odstavime z ohna a pridame napucany kuskus a posekanu petrzlenovu vnat. Zapekaciu misu jemne potrieme olejom a ulozime do nej hlavicky sampinonov . Dame do rury a pri teplote 175 stupnov C zapecieme cca 8-10 minut. Vyberieme, ak pustili stavu papierovou utierkou osusime a naplnime klobuciky kuskusovou masou. Posypeme struhanym syrom a zapecieme pri 180 stupnoch C este  asi 10 minut. Tuto chutovecku podavame  samostatne alebo s hriankami s cesnakovym maslom.












                                                        Dobru chut!





3 komentáre:

  1. fíííííííha tak toto vyzerá velmi velmi dobre :) aj fotky sú krásne..cez týždeň vyskúšam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adrianka, tie fotky sú prekrásne, pozerám že Ti to už s novým foťákom ide veľmi dobre, len tak ďalej! :-)) Aj receptík sa mi páči, chválim :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. kuskus som už dávno nejedla, je načase si pripomenúť jeho chuť, ale receptuš je veeeeeeeeeľmo zaujímavý............

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)