nedeľa 10. marca 2013

Cokoladovo-avokadove muffiny



Velmi prijemna chut cokolady a avokada. O skvelej chuti parizskej slahacky hadam nikto nepochybuje. Priznam sa, ze doteraz som avokado este nikdy nasladko nejedla. Je to prijemna zmena a tato kombinacia je skutocne zaujimava. Muffiny su lahucke, nadychane a na moj vkus je cesto trochu trusive. Rozpis je a na 24 kusov.  
Ingrediencie:
270 g  polohrubej muky
150 g hnedeho cukru
2 PL kakaa
2 KL lyzicky prasku do peciva
1 KL soda bicarbony
2 vajcia
120 g rozpusteneho masla
100 g horkej rozpustenej cokolady
250 ml mlieka
na plnku:
2 stredne velke avokada
1-2 PL praskoveho cukru
1-2 PL citronovej stavy

na parizsku slahacku:
300 ml slahackovej smotany  (u mna double fresh cream)
150 g horkej cokolady 

Postup:
Den vopred si dame zohriat slahackovu smotanu s nalamanou cokoladou (150g). Nevarime, len dobre zahrejeme a za staleho miesania  rozpustime cokoladu. Po vychladnuti dame do chladnicky. Najlepsie na celu noc, aby sa dobre schladila . Po vyslahani nam vznikne krasne zamatova parizska slahacka. Pouzijeme na zdobenie vrchu muffiniek. Pred pecenim si nad parou roztopime cokoladu ( 100 g). Odlozime bokom, nech sa ochladi. Roztopime aj maslo.Vajcia s cukrom naslahame. Pridame ochladene roztopene maslo, mlieko, cokoladu. Zakazdym dobre premiesame. Nakoniec prisypeme preosiatu muku zmiesanu s kakaom, praskom do peciva a soda bicarbonou. Papierove kosciky naplnime do 2/3. Pecieme pri 170 stupnoch  (teplovzdusna rura) cca 20 minut. Muffiny nechame dobre vychladnut. Avokado prerezeme pozdlne az ku kostke. Vrchnu polovicu otocime proti smere hodinovych ruciciek. Malou lyzickou vyberieme duzinu do misky. Rozpucime ju vidlickou, pridame praskovy cukor a citronovu stavu. Vymixujeme dohladka. Z muffin malym nozom v prostriedku vyrezeme malu dieru. Mne dobre posluzil vykrajovac na jaderniky. Naplnime avokadvou plnkou a odlozime do chladnicky, kym si vyslahame slahacku s roztopenou cokoladou. Budte opatrni , velmi rychlo sa preslaha. Doporucujem slahat na najnizsich obratkach. Parizsku slahacku naplnime do cukrarenskeho vrecka a ozdobne ju nanesieme  na vrch muffin.  















10 komentárov:

  1. wow to vyzera neskutocne, neviem si predstavit tu chut :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem...chut bola zvlastna, ale lahodna....horkastu coko chut prijemne doplnala svieza avokadova plnka...degustacia v praci dopadla velmi dobre :)

      Odstrániť
  2. Adri, to vyzera uzasne! krasne fotky, ta zelena sa nam teraz v Irl hodi na St.Patrick's day ;o) ja sa tento tyzden chystam na tvoj cokoladovo gastanovy nepeceny kolacik, uz teraz viem, ze bude fantasticky ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zelene sa este chystam cez vikend, dufam, ze mi to vyjde :)....ak mas na mysli tu s tymi piskotami, tak som presvedcena , ze nesklame :)

      Odstrániť
    2. nesklamala, fantasticke! prave sa oddavam konzumu ;DDD Marianna

      Odstrániť
    3. Jeeeeej Mariannka, tesim sa , ze si ich vyskusala ....hlavne vsak je , ze nesklamali....dakujem za spravicku

      Odstrániť
  3. Ahoj Adrianko, nějak nestíhám a u tebe přibylo takových dobrot. Dala jsem si receptíky do záložky, ale nevím kdy na ně přijde řada. Muffiny jsou zajímavé náplní.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivka , dakujem , ze si sa zastavila...u mna je to napodobne :) pekny vikendik

      Odstrániť
  4. Adrianka, muffiny sú nádhernéééé a tiež aj fotky! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)