Ingrdiencie:
3 vajcia
150 g krystaloveho cukru
1 vanilkovy cukor
100 g polohrubej muky
3 PL oleja
1/2 KL prasku do peciva
2 PL rumu
50 g hrozienok
50 g posekanej cokolady
50 g posekanych orechov
stipka soli
poleva:
100 g hrokej cokolady
1 KL oleja
na zajacikov:
cca 100 g marcipanu ( mandlovy marcipan z obchodu)
22 mandlovych lupienkov
farebny pel ( na oci a usta, nos)
Postup:
Zltka vyslahame s cukrami. Pridame olej a rum, preslahame. Pridame nasekane orechy, cokoladu a hrozienka. Preslahame. Rucne vmiesame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Miesa sa to trochu tazsie lebo cesto je huste, ale od pridaneho snehu z bielkov bude masa riedsia a bude sa miesat lahsie. Bielka vyslahame so stipkou soli do tuha. Rucne, jemne vmiesame do masy. Davame pozor, aby sme penu nerozbili lebo mucnik bude tuhy. Formu na srnci chrbat vylozime papierom na pecenie (mozno aj vymazat a vysypat mukou) a celu masu vylejeme do formy. Pecieme vo vyhriatej rure na 160 stupnov C (teplovzdusna rura) 45 minut. Kontrola spajlou. Vyberieme z rury a nechame mucnik vychladnut. Pripravime si z marcipanu ozdoby a nechame ich na tacke preschnut ( lepsie sa s nimi bude manipulovat). Prirodny marcipan je pouzity na hlavicky, mandlove lupienky na uska a z farebneho pelu su oci , nos a usta. Roztopime cokoladu nad parou za staleho miesania, pridame olej. Ked rozpustena cokolada mierne ochladne, polejeme nou mucnik. Ozdoby uklozime na mucnik este pred stuhnutim cokolady.
Hmm mnam mnam... Odkladam recept dakujem
OdpovedaťOdstrániť:)tesim sa a pekne sviatky zelam :)
OdstrániťAch, paradny je.
OdpovedaťOdstrániťtaka drobna mnamka, trochu sviatocnejsie odeta :)
OdstrániťAko vzdy, krasne ;o) tie zajaciky v pozadi su velmi fotogenicke, zhodou okolnosti som ich chcela kupit aj ja ;DD
OdpovedaťOdstrániť:) dakujem
OdstrániťPodla mna je to cisty zajac, ziaden pes ;DDD
OdpovedaťOdstrániťMariannka si zlata...dakujem, si ma potesila:) takze az take hrozne to nie je :)
Odstrániťodkaz pre Slavka: očiar to vyrieši, chi, chi......... inak veľmi inšpiratívny zákusok, šikulka.
OdpovedaťOdstrániťDraha, v nasej rodines si za sikovnu bola vzdy ty :)...Slavkovi odkzaem :) cmuk
OdstrániťDobry den Adrianka, som neskutocne rada, ze som objavila Vas inspirativny blog a dakujem za kazdy jeden recept :) Musim sa priznat, ze uz som podla Vas asi tri krat varila a vsetko nam velmi chutilo, dakujem a prajem krasne sviatky.... M.
OdpovedaťOdstrániťMirka,dakujem za vas komentarik, velmi ma potesil....recepty nie su moje, ja sa snazim iba tie najlepsie (podla mna) prezentovat svojou pracou :)
OdstrániťTaká orieškovo-čokoládová dobrota by mi teraz dobre urobila...:) Ako vždy krásne vyparádené a vyfotené...Veselé veľkonočné sviatky Ti želám.
OdpovedaťOdstrániťEvicka dakujem pekne...aj tebe pekne sviatky
OdstrániťNahodou, podle me jasni zajicci! Krasne a muselo byt skvele :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem Meg, si mila :)
OdstrániťTak toto rozhodne upečiem, ale bez zajačkov samozrejme... by som ich isto zbabrala. Asi to ozdobím medvedíkmi :-) želatinovými (kupovanými samozrejme)
OdpovedaťOdstrániťAďka, prajem Ti krásnu Veľkú noc :-)
Kristinka, rada ta tu vidim :)...dakujem krasne...aj tebe pekne sviatky
OdstrániťHallo Adriane ich bin wieder begeistert von deinen Leckereien ,gibt es auch ein Backbuch von dir? Würde ich mir bestimmt kaufen liebe grüße karin
OdpovedaťOdstrániťHallo Karin, ich danke Ihnen für Ihren Besuch .... Sorry, aber das Buch kann nicht gekauft werden ... das einzige ... es ist ein Geschenk von meiner Tochter ... Ich schicke Grüße und Umarmungen mit Liebe Ada ...
Odstrániť