nedeľa 7. apríla 2013

Rychle celozrne zemlicky




Recept  na tieto rychle  zemlicky mam  od Tanicky z jej blogu http://tana-catering.blogspot.co.uk/2013/04/rychle-zemle.html . Velmi ma oslovila ich jednoducha priprava. Veru nelutujem , ze som ich vyskusala. Naozaj ich priprava je rychla, ako Tanicka slubila vo svojom prispevku. Mozno by som pridala o lyzicu oleja viac lebo na druhy den uz neboli take makke. Mozno je to vsak aj mukou, ktora je v UK uplne ina ako na Slovensku. Tak, ci  tak,  su zemle vyborne a isto ich vyskusam aj bez pridania celozrnej muky.


Ingrediencie:
300 ml teplej vody
2 PL suseneho drozdia - zarovnane ( u mna fast action dried yeast z Morrisons)
1 PL medu
1 PL soli ( podla mna staci aj 3/4 PL )
4 PL oleja ( doporucujem pridat 5)
1 PL citronovej  stavy
1 vajce
200 g celozrnej raznej muky ( u mna strong stoneground wholemeal flour z Tesca)
300 g hladkej psenicnej muky

Postup:
 vsetky suche suroviny dame do misy, premiesame. Pridame teplu vodu, med a vajce. Dobre vymiesime cesto. Cesto musi byt pekne, hladke bez hrciek. Nenechavame kysnut. Rozdelime ho na polovicu. Kazdu polovicu na dve casti a potom este na styri rovnake bochniky. Cize spolu budeme mat 16 mini zemliciek. Premiesime na doske a prelozime na plech pokropeny studenou vodou. Nechame postat cca 15 minut, postriekame vodou, posypeme semiackami ( mozno vynechat) a dame do vyhriatej rury na 230 stupnov C na 10 minut, potom ruru stiahneme na 180 stupnov, zemle opat porosime vodou a dame ich dopiect na dalsich zhruba 15 minut dozlatista.


Dobru chut!

6 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Dakujem Tani za skvely receptus....mne sa tvoje pacia viac :)

      Odstrániť
  2. Určite vyskúšam, pravdu povediac bezlepkové pečivko sa mi ešte nepodarilo, vždy je hrozne suché, tvrdé poriadne nevykysnuté, ale trpezlivo skúšam ďalej : )

    OdpovedaťOdstrániť
  3. to cesto máš ukážkové, ja by som určite také krásne nemala....

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)