nedeľa, 10. januára 2016

Capuccino rožky





Tieto capuccino rozky  ma uz  davnejsie zaujali u Darinky na MMB. Moje formicky  na rohlicky vsak ostali doma na Slovensku. Konecne sa dostali ku mne, tak uz nic nestalo v ceste k ich vyskusaniu. Rozky su urcene pre milovnikov kavy. Ked som ich upiekla, mala som trosku obavy lebo boli dost tvrde, skor takej keksikovej konzistencie. Po par dnoch sa rozteky krasne rozlezali a mozem povedat, ze sa nadherne rozplyvali na jazyku. Rozlezanim roztekov sa zintenzivnila aj ich kavova chut. Doporucujem ich upiect par dni pred ich konzumaciou aj ked mne chutili aj take keksikove.
Darinka pouzila vyborny grif na ich pripravu. Pouzitim kuchynske folie a formicky na rozteky su uplne rovnake. Pozrite si u Darinky fotopostup pri recepte. 

Ingrediencie:
50 g capuccina
300 -  400 g hladkej muky
50 g mletych mandli ( lupanych)
50 g mletych orechov

100 g praskoveho cukru
stipka soli
200 g masla

cca 80 g cokolady na namacanie koncekov
trochu cery

Postup:
Najprv si rozpustime capuccino v 50 ml  horucej vody. Nechame bokom ochladit. Do misky dame muku , maslo, orechy, sol, cukor a pridame ochladene capuccino. Vypracujeme cesto. Nechame odpocivat aspon hodinu a potom pomocou formicky tvarujem rozteky, ktore potom pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pre teplote 160 stupnov C asi 10-12 minut.
Vychladnute rozky namacame  ( konce) do rozpustenej cokolady.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)