Zvazovala som, ci vobec mam pridat tento post. Viem, ze vela, najma mladych, zacinajucich gazdiniek ma problemy upiect roladu. Mam vela receptov na rozne rolady, ale toto je ta naj
5 vajec
5 PL polohrubej muky
5 PL krystaloveho cukru
stipka soli
Postup:
Bielka naslahame so stipkou soli. Pridame po lyziciach cukor a poriadne zakazdym slahame, az kym sa cukor nerozpusti a bielka su krasne, leske a metlicky zanehavaju stopy. Pridame zltka, zlahka preslahame. Nakoniec uz len rucne vmiesame preosiatu muku. Cesto vylejeme na plech ( plytky, bez jedneho kraja) vylozeny papierom na pecenie. Pecieme vo vyhriatej rure pri 180 sttupnoch C cca 15 minut. Upcenu roladu nechame postat 3-5 minut ( aby sme ju mohli chytit a nepalila nam ruky) a stocime splolu aj s papierom. Roladu mozme stacat na sirku, ale ja stale stacam po dlzke ( je z nej viacej kuskov : ). Nechame uplne vychladnut. Pri stacani dbame nato, aby spoj bol na spodku rolady. Vychladnutu roladu roztocime, odsranime papier, Potrieme dzemom a opat stocime. Stocenu roladu poprasime praskovym cukrom a krajame na cca 1 cm kusky.
same dobrotky som dostala , mnam, mnam :)
Dobru chut!
Pri rannej kávičke si prechádzam opäť Tvojim blogom a odkladám si recepty. Minulý týždeň som piekla Tvoju bielkovú kakaovú roládu s malinami a bola super, Je aj na mojom blogu s odkazom. Dnes chcem vyskúšať bielkovú roládu bez kakaa. Piškótová roláda to je klasika z môjho detstva. Mamina nám ju piekla často a vždy s domácim marhuľovým lekvárom. Zbožňovali sme ju. Tak som si zaspomínala. Pekný deň Adriana. Andrea
OdpovedaťOdstrániťMila Andrejka, dakujem krasne za navstevu a mile slovicka.
Odstrániť