utorok, 26. januára 2016

Piškótová roláda s džemom - celkom obyčajna roláda, ktorá sa vždy podarí





Zvazovala som, ci vobec mam pridat tento post. Viem, ze vela, najma mladych, zacinajucich gazdiniek ma problemy upiect roladu. Mam vela receptov na rozne rolady, ale toto je ta naj
jednoduchsia rolada na svete, ktora sa zarucene podari kazdemu. Mimochodom toto je najoblubenejsi zakusok mojho manzela. Ked robim napr. nejaky  cheesecake, ktory on velmi nemusi a chcem sa mu zavdacit, tak toto je rychlovka, ktora ho vzdy potesi. Okrem toho dostala som krasny balicek s roznymi dobrotami. Miestne vyrobky z jednej oblasti juzneho Anglicka. Balicek obsahoval aj flasku jahodoveho dzemu s pridavkom sampanskeho. Tak ma napadlo, ze  ho mozem vyskusat prave na tuto rychlu a jednoduchu roladu.
Ingrediencie:
5 vajec
5 PL polohrubej muky
5 PL krystaloveho cukru
stipka soli

Postup:
Bielka naslahame so stipkou soli. Pridame po lyziciach cukor  a poriadne zakazdym slahame, az kym sa cukor  nerozpusti a bielka su krasne, leske a metlicky zanehavaju stopy. Pridame zltka, zlahka preslahame. Nakoniec uz len rucne vmiesame preosiatu muku. Cesto vylejeme na plech ( plytky, bez jedneho kraja) vylozeny papierom na pecenie. Pecieme vo vyhriatej rure pri 180 sttupnoch C cca 15 minut. Upcenu roladu nechame postat 3-5 minut  ( aby sme ju mohli chytit a nepalila nam ruky) a stocime  splolu aj s papierom. Roladu mozme stacat na sirku, ale ja stale stacam po dlzke ( je z nej viacej  kuskov : ). Nechame uplne vychladnut. Pri stacani dbame nato, aby spoj bol na spodku rolady. Vychladnutu  roladu roztocime, odsranime papier, Potrieme dzemom a opat stocime. Stocenu roladu poprasime praskovym cukrom a krajame na cca 1 cm  kusky. 









same dobrotky som dostala , mnam, mnam :)  

Dobru chut!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)