utorok, 12. januára 2016

Truffle z bielej čokolády a brusníc








Jednoduche, vyborne truffles. Uplynule Vianoce boli peknym, ale hlavne chutnym spestretnim nasich vianocnych cukroviniek. Boli nahradou za u nas velmi oblubenymi bonbonmi Rafaelo.  Zakladom tychto truffles je biela cokolada, susene brusnice. Ich chut bola  jemne podfarbena  kyselkavou prichutou  likeru  Limoncello. Mozete pouzit aj iny druh likeru napr. Cointreau . 
Ingrediencie:
300 g bielej cokolady
80 ml slahackovej smotany
3- 4 PL likeru Limoncello
50 g susenych brusnic ( posekat na mensie kusky)

asi 4 PL struhaneho kokosu na obalovanie ( mozno vynechat)

Postup:

Nad parou, rozpustime cokoladu do ktorej sme pridali slahackovu smotanu. davame pozor, aby dno misky sa nedotykalo vody. Obcas premiesame. Ked je cokolada rozpustena, odstavime z tepla. Po miernom ochladnuti pridame liker, premiesame. Potom pridame posekane brusnice a opat premiesame. Vychladenu zmes dame do chladnicky, kym nam zmes nestuhne natolko, aby sme mohli formovat truffles. Aspon tri hodiny. Ak chceme mozme obalit v struhanom kokose alebo bez obalovania ulozime do papierovych kosickov. V zavislosti od velkosti , ake velke truffles formujeme vjde okolo 25 kusov. 

Poznamka: ak by sa vam videla cokoladova zmes velmi riedka, mozno pridat  cca 
 PL suseneho  mlieka. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)