Jednoduche, vyborne truffles. Uplynule Vianoce boli peknym, ale hlavne chutnym spestretnim nasich vianocnych cukroviniek. Boli nahradou za u nas velmi oblubenymi bonbonmi Rafaelo. Zakladom tychto truffles je biela cokolada, susene brusnice. Ich chut bola jemne podfarbena kyselkavou prichutou likeru Limoncello. Mozete pouzit aj iny druh likeru napr. Cointreau .
300 g bielej cokolady
80 ml slahackovej smotany
3- 4 PL likeru Limoncello
50 g susenych brusnic ( posekat na mensie kusky)
asi 4 PL struhaneho kokosu na obalovanie ( mozno vynechat)
Postup:
Nad parou, rozpustime cokoladu do ktorej sme pridali slahackovu smotanu. davame pozor, aby dno misky sa nedotykalo vody. Obcas premiesame. Ked je cokolada rozpustena, odstavime z tepla. Po miernom ochladnuti pridame liker, premiesame. Potom pridame posekane brusnice a opat premiesame. Vychladenu zmes dame do chladnicky, kym nam zmes nestuhne natolko, aby sme mohli formovat truffles. Aspon tri hodiny. Ak chceme mozme obalit v struhanom kokose alebo bez obalovania ulozime do papierovych kosickov. V zavislosti od velkosti , ake velke truffles formujeme vjde okolo 25 kusov.
Poznamka: ak by sa vam videla cokoladova zmes velmi riedka, mozno pridat cca
PL suseneho mlieka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)