štvrtok, 21. januára 2016

Nutellové venčeky







Toto je uz posledny zo siestich slubenych receptov z mojho vianocneho pecnia. Opat recept , ktory mozno piect pri akejkolvek prilezitosti. Ak budete potrebovat nejake drobne  kusovky, rozhodne vyskusajte tieto Nutellove venceky.  Su fantasticke. Pre mna zarucene a aj v praci si ich pochvalovali. Na ich pripravu som pouzila domacu Nutellu. Nahrubo posekane lieskovce a k tomu coko poleva rozhodne nemoze byt zla kombinacia, Recept je z mojej pisanky s receptami. Mam ich niekolko. Som rada, ze som oprasila tento stary recept a rada sa o neho podelim aj s vami. Doporucujem vyskusat tieto skvele venceky. 
Ingrediencie:

Cesto
250 g masla 
350 g hladkej muky
2 zltka
100 g praskoveho cukru
1 a 1/2 sacku praskovehp pudingu  ( u mna karamelovy)
1 vanilkovy cukor 

Krem:
200 -300 g Nutelly ( moze byt aj z obchodu)
100 -150 g masla
3-5 PL vajecneho likeru

okrem toho:
hrst nadrobno posekanych lieskovych orieskov
80-100g cokolady
30-50 g Cery

ozdoby na dekoraciu ( mozno vynechat)

Postup: 
Suroviny na cesto zhnetieme, zabalime do folie a odlozime do chladnicky dobre schladit. Polovicu cesta rozvalkame na hrubku  4-5mm a vykrajujeme kolieska o priemere 5 cm s dierkou v prostriedku. Druhu polovicu drzime v chladnicke,kym spracujeme prvu polovicu. Rovnako postupujeme aj pri spracovani druhej polovice cesta.  
Ulozime na plech vylozeny papierom na pecenie a pecieme pri teplote 180 stupnov cca 10 minut. Okraje maju lahko zruzoviet. Nechame vychladit.
Lieskovce posekame nadrobno.
Suroviny na krem zmiesame. Na vychladnte kolieska nanesieme cukrarensky vreckom krem. Namocime do posekanych lieskovcov. Odlozime do chladnicky , kym krem zatuhne. Medzitym si nad parou za staleho miesania  rozpustime cokoladu s Cerou. Stuhnute venceky namocime do cokolady. Vrch mozeme ozdobit nejakou ozdobou ( masla, vlocka a pod.). 
 Z tejto davky vyslo 46 vencekov. 

Pozn. maslicky su z cerveneho white icingu. Treba si ich pripravit aspon den vopred. 



3 komentáre:

  1. Ahoj Adriane tvuje Kreativität nema hranice prosim otevris tady cukrana a ja Sem u tebe den u dene .hezky zdravim Karin

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Karinka, dakujem za mily komentarik aj navstevu na blogu. Cukraren sa nechystam otvarat, ale mozno raz pojdem okolo teba , tak nieco prinesiem :)

      Odstrániť
  2. Adrianka,same krasnosti si vycarovala na Vianoce..ani sa neviem rozhodnut,co je naj,ked vsetko je take pekne :)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)