nedeľa 8. júla 2018

Slimáčiky z tvarohového cesta plnené pestom








Ponukam vam jeden skvely recept na tieto chutne slimaciky. Ich priprava je velmi jednoducha a rychla. Su skvele len tak na posedenie, ci na grilovacku. Ja som ich robila sklasickym bazalkovym pestom a s  pestom zo susenych paradajok. Myslim, ze ani bryndzova  natierka by nemusela byt zla. Mozete ist aj do klasickeho pizzoveho plnenia. Cesto je velmi chutne a je makucke ako paperie. Mozno na fotkach tie slimaciky nevyzeraju az tak velmi lakavo, ale v tomto pripade rozhodne plati , ze chut prevysuje vzhlad:) . Mozem ich len a len odporucat. Verim, ze si na tychto slimacikoch pochutnate.

Ingrediencie:

250 g tvarohu
150 g masla
1 vajce
300 g polohrubej muky
1/2 KL soli
100 ml mlieka
1 KL krystaloveho cukru
1/2 sacku suseneho drozdia


Napln:
160 g  pesto zo susenych paradajok, alebo klasicke bazalkove
200 g Philadelphia   ( alebo iny kremovy syr)
2-4 struciky cesnaku
120-150 g tvrdeho syra
oregano na posyp

Postup:
Mlieko s cukrom zahrejeme. Nesmie byt prilis horuce. Pridame drozdie, zamiesame. jemne poprasime mukou, zakryjeme  a nechame na teplom mieste podkysnut.
Tvaroh popucime vidlickou a pridame ho k preosiatej muke zmiesanej so solou. Pridame vajce, zmaknute maslo a v miske vymiesime cesto. Odlozime ho do chladnicky aspon na 30 minut.

Pripravime plnku:

Philadelphiu dame do misy. Pridame pesto  a prelisovany cesnak. Vymiesame na hladky krem.

Cesto vyberieme z chladnicky a rozdelime no ho na dve casti. Jednu cast vratime spat do chladnicky. So zachladenym cestom sa lepsie pracuje. Na pomucenej doske rozvalkame cesto na obdlznik  (u mna 24x 36cm) a potrieme polovicou plnky. Nastruhame syr a posypeme oreganom.

Cesto po dlzke pevnejsie  zvinieme do rolady. Nakrajame na cca 2 cm kusky a poukladame ich na plech vylozeny papierom na pecenie. Ja som pouzila na krajanie hrubu nit ( tymto sposobom krajam aj knedle ). Jemne stlacime prstami. Slimaciky ukladame trochu dalej od seba , aby sa pri peceni nezlepili.  Vrch jemne posypeme struhanym syrom.

Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C asi 20-25 minut do zlatista. Treba si odsledovat ruru. Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou cesta. Z jednej davky vyjde  asi 28 kusov slimacikov.













Poznamka: ja som robila z dvoch davok. Jednu s bazalkovym pestom a druhu s pestom zo susenych paradajok. Som presvedcena, ze kto skusi tieto super slimaciky, urcite neolutuje.

5 komentárov:

  1. Znám a občas dělám šneky z lískového těsta, ale tohle vypadá jako zajímavá varianta. Díky za inspiraci
    Hezký den

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nma velmi chutili a to cesto je skvele, makke. Dufam, ze si aj vy pochutnate :)

      Odstrániť
  2. Taky šneky dělám z listového těsta, tento recept si uložím a určitě zkusím.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja robievam z listkoveho cesta, taku rychlovku. Aj toto ide velmi rychlo, aj ked je to kysnute cesto. Nech vam chuti :)

      Odstrániť
  3. S cestom sa výborne pracuje a naplniť sa dá ozaj rôznym spôsobom.

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)