Infrediencie:
karfiol
zemiaky
slahackova smotana ( ja som kombinovala cca 145 ml greek style jogurt, + 120 ml mlieka + 284 ml
slahackovej smotany, dokopy som mala 700 ml uz aj s roslahanymi vajcami)
2 vajcia
1 konzerva sampinonov
trochu cervenej sterilizovanej kapie
cca 130 g tvrdeho syra
sol, korenie, petrzlenova vnat, olej na vymastenie pekaca
Postup:
Velmi jednoduchy. Uvarit zemiaky nakrajane na kocky a karfiol ( nerozvarit!) v mierne osolenej vode. Kazde zvlast. Nechame ochladit. Zapekaciu misu jemne vymastime olejom. Ruzicky karfiolu rozrezeme na polovicu a reznou ukladame na pekac. Medzery vyplnime zemiakmi. Potom ulozime sampinony a sterilizovanu kapiu. Dochutime solou, korenim a posypeme petrzlenovou vnatou. Zalejeme zalievkou (mlieko, smotana a jogurt ) v ktorej sme rozslahali vajcia. Vrch posypeme struhanym syrom. Dame zapiect dozlatista. Podavame s cerstvou zeleninou a aby sa lepsie smykalo dolu hrdlom , mozeme si pridat kopcek kyslej smotany:).
Tak tento recept určitě vyzkouším, květák máme rádi a většinou střídám květákové placičky, obalovaný květák a zapečený květák s bešamelem.
OdpovedaťOdstrániť