Ked som tento recept objavila u Marcelky na MMB, velmi ma oslovil. Po jeho vyskusani bol okamzite zaradeny na mojom zozname stalych opakovaciek. Robila som ho uz velakrat a zakazdym sme si skvele pochutnali. Nie len my, ale aj nasi hostia, pre ktorych som tuto mnamku pripravila. Podla mojho nazoru dobre veci sa maju sirit dalej, aby sa dostali do povedomia co najsirsej verejnosti:). A tato vecicka si to rozhodne zasluzi.
Ingrediencie:Listkove cesto ( jedno listkove cesto postaci pre 4 osoby)
camembert
(mozno pouzit aj iny syr s bielou plesnou napr. President, Reverend, Brie a pod.jedna porcia 80-100g)
(mozno pouzit aj iny syr s bielou plesnou napr. President, Reverend, Brie a pod.jedna porcia 80-100g)
kecup
sunka
cranberry souce ( brusnicova omacka)
por
1 zltok a 1 KL mlieka ( na potretie)
zopar lupanych mandli
Postup:
Listkove cesto rozvalkame na hrubku cca 3-4 mm. Ja som mala 500 g a rozdelila som ho na 4 casti, priblizne rozmery 18x25 cm. Prostriedok kazdeho obdlznika potrieme kecupom.
Prykryjeme dvomi, tromi tenkymi platkami sunky
Na sunku polozime koliesko syra, ktore porieme brusnicovou omackou a prikryjeme na kolieska nakrajanym porom ( ten, ako radi aj Marcelka, urcite nevynechajte!!!!!!!!)
Potom vsetko pekne zabalime a spoje utlacime vidlickou ( po dvoch krajoch)
Cez prostriedok vsetko specatime lupanymi mandlami a potrieme rozslahanym zltkom. Zltko rozslahame s 1 KL mlieka. Mozete rozslahat aj cele vajicko, ale zapecene cesto nebude mat taku peknu zlatistu farbu. Uz je na vas, ako sa rozhodnete.
Pecieme v predhriatej rure na 200 stupnoch C asi 25 minut, prikryte papierom na pecenie. Posledne 3-4 minuty odkryjeme a nechame zapiect, aby bola farba este zlatovejsia.
Je to velmi syte, pre nas postacuje iba v kombinacii so zeleninovou prilohou.
Prajem skvely chutovyu zazitok
ja som asi jediná na svet, čo o tejto delikatese počula a čitala najviac, ale ešte ju neokúsila:) to musím napraviť, alebo si počkám a nechám sa u teba pohostiť.........
OdpovedaťOdstrániťJen to rozkrojit, mňam! Vypadá to skvěle :-).
OdpovedaťOdstrániťmnaam
OdpovedaťOdstrániťFuuuha! toto vyzera byt velka delikatesa!!! brusnicova omacka, syr...same skvele veci!!!
OdpovedaťOdstrániťÚžasné. my ho robievame iba na grile v alobale s korenim ale toto je tiez velka dobrota!!
OdpovedaťOdstrániťOch draha s radostou ti to pripravim , len prid a dame aj repete:)
OdpovedaťOdstrániťIre: dakujeeem, je to skvela delikatesa
OdpovedaťOdstrániťtak, tak Slavka
OdpovedaťOdstrániťMarianka, kto neskusi, ten nepozna:) Ja to fakt velka mnamka, teda aspon pre nas:)
OdpovedaťOdstrániťLucka , tvoj verzia tiez musi byt dobrucka. My fakt mame skoro rovnake chutovke pohariky:)
OdpovedaťOdstrániťJe to super recept
OdpovedaťOdstrániťAdrika, tak som sa konečne dostala k tomuto Tvojmu zapečenému syru. Je fakt výborný a je riadne sýty. Určite ho budem ešte robiť. A nie je s ním veľa roboty.
OdpovedaťOdstrániťVýborný recept.