nedeľa 7. augusta 2011

Karfiolovy nakyp

V sobotu zvyknem zvacsa varievat iba take rychle a nenarocne jedla. Ved v sobotu treba stihnut vsetko to, co cez tyzden po prichode z prace nestiham . Nestiham, resp. nevladzem. Maximalne vycerpana z prace, som stastna, ze stihnem pripravit veceru a na viac sa uz nezmozem. Aj vy to mate tak? :) No dobre, tak podme uz k receptu.  Mala som mensi karfol a vyprazat som ho nechcela, tak som urobila z neho nakyp. Moj  nakyp je sice taky trochu nizzsi, ale aspon sa skor prepiekol:). Ak chcete vyssi, staci pouzit mensi pekac. K uvarenemu karfiolu som pridala uvarene zemiacky, sampinony a stavnatost  nakypu dodala sterilizovana kapia. Zaliala som smotanou, v ktorej som  rozslahala vajicka . Vrch som husto "zasnezila "  nastruhanym syrom. Dala som zapiect. A fertig Mariska. Vsetko som dobre dochutila a vznikla z toho skvela basta:).

Infrediencie:


karfiol
zemiaky
slahackova smotana ( ja som kombinovala cca 145 ml greek style jogurt, + 120 ml mlieka + 284 ml  
                                slahackovej smotany, dokopy som mala 700 ml uz aj s roslahanymi vajcami)
2 vajcia
1 konzerva sampinonov
trochu cervenej sterilizovanej kapie
cca 130 g tvrdeho syra
sol, korenie, petrzlenova vnat, olej na vymastenie pekaca

Postup:


Velmi jednoduchy. Uvarit zemiaky nakrajane na kocky  a karfiol ( nerozvarit!) v mierne osolenej vode. Kazde zvlast. Nechame ochladit. Zapekaciu misu jemne vymastime olejom. Ruzicky karfiolu rozrezeme na polovicu a reznou ukladame na pekac. Medzery vyplnime zemiakmi. Potom ulozime sampinony a sterilizovanu kapiu. Dochutime solou, korenim a posypeme petrzlenovou vnatou. Zalejeme zalievkou (mlieko, smotana a jogurt ) v ktorej sme rozslahali vajcia. Vrch posypeme struhanym syrom. Dame zapiect dozlatista. Podavame s cerstvou zeleninou a aby sa lepsie smykalo dolu hrdlom , mozeme si pridat kopcek kyslej smotany:).









1 komentár:

  1. Tak tento recept určitě vyzkouším, květák máme rádi a většinou střídám květákové placičky, obalovaný květák a zapečený květák s bešamelem.

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)