nedeľa, 7. augusta 2011

Kari rezne

Mam velmi rada rozne pacovane maso. Pacovane maso = pre mna jednoucha a rychla priprava jedla. Mozno je to tym, ze je cas pripravy jedla rozdeleny na dve casti. Je pre mna pohodlne prist z prace a len sahnut do chladnicky a max. do tridsat minut vycarit chutny obed, ci veceru. Toto kari, aj ked je vyprazane, patri rozhodne medzi nase oblubene jedla. Zvyknem ho podavat v kombinacii 1/2 davky ryze a 1/2 davky hranolcekov, ale nas host nema rad ryzu, takze tentokrat iba s hranolcekmi a cerstvou zeleninkou. Cely cas iba opakoval :"beutiful food". Takze, chuti nielen nasim slovenskym jazyckom, ale aj anglickym:).
Ingrediencie:

kuracie prsia
na pac:
4 vajcia
1 a 1/2 PL solamylu
sol, biele korenie,
1/4 KL chilli - mletu papriku
1/2 KL kurkumy
2 KL kari korenia
1 PL sojovej omacky

Postup:

Kuracie prsia prerezeme na polovicu, takze nam vzniknu dva rezne. Neklepeme, iba urobime zarezy na mase a vlozime do pripraveneho pacu. Pac si pripravime rozslahanim vajec a pridanim ostatnych ingrediencii . Napacovane maso prikryeme foliou a odlozime na par hodin do chladnicky. Obcas premiesame, aby sa maso dobre napacovalo.



Maso vyprazime na dostatocnom mnozstve oleja. Vyberieme na kuchynsku papierovu utierku, aby sa prebytocny tuk odsal. 

Podavame s ryzou, hranolkami a cerstvou zeleninou. Dobru chut!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)